Ga verder naar de inhoud
Bombino c Mads Maurstad
Podium Muziek / Club S

Bombino + support: RAMAN.

Club S

Data

wo 23.11.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€17 Vriendenprijs

Extra

Staande clubshow

De Sahara wordt in de wereld gezien als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terroristen. Gitarist Omara ‘Bombino’ Moctar wil je graag op andere gedachten brengen.

Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen, te respecteren en bovenal nooit te vergeten zijn de belangrijkste thema’s op Deran, zijn zesde en Grammy-genomineerde album.

Als zielsverwant van Tinariwen combineert hij op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae.

Het resultaat is een combinatie van rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk. Dat laatste wordt beklemtoond tijdens dit zinderende concert van deze Nigerese grootheid.

Pers

“Geleidelijk aan vergeet je de kleuren van ons radiovoer om in trance te komen bij deze repetitieve, hypnotische, swingende bluestrip.” - **** De Standaard

Support: RAMAN.

© Anton Coene
© Anton Coene

RAMAN. is rauwe emotie, no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo's en bovenal een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat. Denk aan Chris Whitley, Jeff Buckley én Triggerfinger.

Hij bewees zich als winnaar van Gents muziekconcours Jonge Wolven in 2016 reeds als opkomend talent. Een groeispurt volgde, hij won de publieksprijs op de Student Rock Rally 2017 en kaapte in datzelfde jaar de welverdiende hoofdprijs weg tijdens de finale van Oost-Vlaams rock concours Oost.best. In 2018 werkte hij als Artist in Residence bij muziekclub N9 aan debuut EP Birth of Joy die hij eind 2019 met succes presenteerde in een uitverkochte Minard Schouwburg in Gent.

Misschien zag je hem al aan het werk als support van Trixie Whitley, Novastar of Admiral Freebee.

Pers

"Doorleefde stem, goede présence, grootse gitaarsound: meer had Raman niet nodig om er op een stralende zomerdag, dag 7 van Gent Jazz, uit te springen." - Focus Knack

Ontdek meer

Meskerem Mees + support Kevin!
Podium Muziek

Meskerem Mees + support Kevin!

Caesar Tour

do 10.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Mauro Pawlowski + Glitterpaard
Podium Muziek / Club S

Mauro Pawlowski + Glitterpaard

Club S

vr 9.12.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Marble Sounds
Podium Muziek

Marble Sounds

XXL Tour

vr 24.03.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets