Ga verder naar de inhoud
zsa zsa zsu terug naar the roaring twentie hr c willeke de pauw
Te gast

Zsa Zsa Zsu & d'Harmonie St. Cecilia

Concert t.v.v. Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen

Data

za 14.09.24 | 20u
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs

Extra

Indien je niet kan komen, kan je steeds een ticket aankopen. OVG zorgt ervoor dat een vluchteling met jouw ticket kan komen luisteren naar het concert.

In de late nazomer organiseert de Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen (OVG) een sfeervol concert waarin uitersten elkaar raken. Dat is immers ook de geest waarin OVG zelf werkt.

Concert voor een warm Groot-Grimbergen

Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Zsa Zsa Zsu. Kunt u daar geen touw aan vastknopen? Wel, dat hoeft niet te verbazen, want als je vlinders in de buik voelt wordt het ook wel moeilijk om de dingen netjes op een rij te zetten. En ‘Vlinders in de buik’, dat is precies wat de naam Zsa Zsa Zsu betekent. Vier vrouwen en een man brengen avontuurlijke muziek vol zwoele stemmen en de muzikale begeleiding met gitaar, marimba, contrabas en drum zorgen voor een nostalgische manouche toets. Zsa Zsa Zsu brengt eigen nummers, maar ook pareltjes uit de oude doos.

D harmonie Edwy De Valck

d’Harmonie St. Cecilia uit Humbeek combineert traditie en vernieuwing op haar eigen manier en speelt het tweede deel van het concert vol. Ontstaan in 1837 bleef ze al die tijd een vaste waarde in het Humbeekse verenigingsleven. Samen kwaliteitsvol musiceren en elke individuele muzikant tot de top van zijn/haar muzikaal kunnen brengen, dat blijft de drijfveer van d’Harmonie. Muzikanten, die vinden elkaar altijd rond de muziek en bij elk concert of evenement knoopt d’Harmonie aan met het gemeentelijk sociaal weefsel.

U hoeft er dus niet aan te twijfelen, dit wordt een avond die nu al tot de verbeelding spreekt en waarvan lang nagenieten gegarandeerd is.

De opbrengst van dit concert gaat naar de werking van de Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen.

Met de opbrengst van dit concert ondersteunen we verschillende vluchtelingen families die in Grimbergen wonen.

Wat doen we zoal met dit geld?

  • Kinderen en jongeren de kans geven om tijdens de vakantieperiode deel te nemen aan sport en speelpleinen. Het is immers zo dat deze kinderen de vakanties meestal thuis doorbrengen met het risico op overdadig televisiekijken of andere schermtijd.
  • Ook geven we kinderen en jongeren de kans om tijdens het schooljaar een opleiding aan de academie te volgen of zich in te schrijven in een sportorganisatie (voetbal, basket, atletiek, dans enz.).
  • We komen tussen in de kostprijs van deelname aan door school georganiseerde uitstappen of ski-, bos- of zeeklassen. Evenals in de aankoop van leerboeken van middelbaar onderwijs.
  • Bij de aankoop van huishoudtoestellen klasse A, vooral wasautomaten en koelkasten, passen we bij. Dit vooral om het elektriciteitsverbruik te beperken.
  • Speciale en plezierige initiatieven slorpen ook een deel van ons budget op. Zo ondernemen we jaarlijks in augustus een uitstap naar een locatie met water en zand.
  • Rond Pasen organiseren we een feest met binnen- en buiten spel en knutselen voor de kinderen, de mama’s beleven een verwenmoment rond kleding, kapsel en make-up. Een lekker stuk cake met fruitsap voor de kinderen mag niet ontbreken en voor de volwassenen mag het wat hartiger zijn. De organisatie loopt in samenwerking met Avansa.
    Met de kersttijd en Sinterklaas bezorgen we de kinderen, in samenwerking met Caterpillar en Winkel Welkom, een pakket met mooi speelgoed. We bezorgen de gezinnen een fijn kerstdiner aan huis.
  • Dit jaar organiseerden we in samenwerking met Ondernemers voor een warm België de aankoop van 12 laptops voor onmiddellijk gebruik door kinderen, jongeren en alleenstaande mama’s.


Van een schitterend concert genieten terwijl u bijdraagt aan het welzijn van nieuwkomers in Grimbergen, als dat geen hartverwarmende geda
chte is!

Ontdek meer

Yoga
Te gast

Yoga

ma 4.09.23 - di 25.06.24
Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Info & tickets
Mario, morgen gadegij naar de dokter!
Te gast

Mario, morgen gadegij naar de dokter!

Mario De Koninck

vr 4.10.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets