Ga verder naar de inhoud
The Chapel web Copyright Jo Voets 9
Film Cinema S

The Chapel

Data

di 28.03.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u37

Extra

Kijkwijzer: 9+

De nieuwe film van Dominique Deruddere is een meeslepend psychologisch drama dat zich afspeelt in de bikkelharde muziekwereld.

Jennifer Rogiers is een drieëntwintigjarige virtuoze pianiste. Haar droom lijkt werkelijkheid te worden wanneer ze geselecteerd wordt voor de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd. Samen met elf andere kandidaten leeft ze tijdens de wedstrijd zeven dagen lang in de 'Muziekkapel', afgezonderd van de buitenwereld. Door het sociale isolement en de immense druk van de competitie doemen demonen uit haar verleden opnieuw op en dreigt Jennifer de pedalen volledig kwijt te raken.

Vlaams regisseur Dominique Deruddere (Iedereen Beroemd!, Crazy Love, Hombres Complicados) duikt voor The Chapel diep in de psyche van een getroebleerd artiest. Een duistere thriller die toont hoe littekens uit het verleden kunnen inspireren om vol overgave een ambitie na te jagen, of net verlammend kunnen werken. Tegelijk is de film een pleidooi voor de helende kracht van muziek. The Chapel was dit jaar de openingsfilm van Filmfestival Oostende.

Regie: Dominique Deruddere | Cast: Abigail Abraham, Taeke Nicolaï, Zachary Shadrin, Ruth Becquart, Kevin Janssens | B, 2023 | Nederlands, Engels, Frans gesproken, NL/FR ondertiteld | 1u37

The Chapel c Jo Voets 3
The Chapel c Jo Voets 6
The Chapel c Jo Voets 7

Ontdek meer

Human Forever
Film Film op maandag / Documentaire

Human Forever

ma 15.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
The Zone of Interest
Film Cinema S

The Zone of Interest

di 16.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Wonka
Film Cinema S / Familie / Matinee

Wonka

zo 21.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets