Ga verder naar de inhoud
Rose film hero
Film

Rose

Data

di 20.06.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u46

Extra

Kijkwijzer: 9+

Een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. Hij baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen ('The Legacy'), Søren Malling ('Borgen') en een glansrol voor Sofie Gråbøl ('The Killing').

Ellen neemt haar zus Inger mee op een groepsreis naar Parijs. Inger is schizofreen en woont in een inrichting, maar kan door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, een relatief normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, wat verschillende reacties ontlokt bij de medereizigers. Maar eenmaal aangekomen in Parijs blijkt dat Inger een verborgen agenda heeft. Terwijl Ellen haar handen vol heeft met het wispelturige gedrag van haar zus, weet Inger geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen.

Een prachtige, ontroerende Deense komedie van BAFTA-winnende regisseur Niels Arden Oplev ('Millennium I: mannen die vrouwen haten'). Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast, met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl ('The Killing'). Een warme, menselijke film die hoopvol is zonder te verhullen dat Ingers leven bepaald niet eenvoudig is. In eigen land is Rose de meest succesvolle Deense bioscooprelease van het jaar, met ruim 350.000 bezoekers.

Regie: Niels Arden Oplev | Cast: Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Søren Malling, e.a. | Denemarken, 2022 | Deens gesproken, NL/FR ondertiteld | duur: 1u46'

Pers

“Het warme, menselijke en soms hilarisch ongemakkelijke Rose toont dat geluk kan schuilen in heel kleine stapjes vooruit.” ★★★★ - De Telegraaf

“Het hart zit overduidelijk op de juiste plek.” ★★★ - De Volkskrant

Rose Dag12 still DSC5064 Martin Dam Kristensen 1024x576
Rose Dag30 Still DSC3018 Martin Dam Kristensen 1024x576
Rose st 9 jpg sd high Photo by Martin Dam Kristensen 2048x1153

Ontdek meer

WIL
Film Cinema S

WIL

ma 11.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
L'amour tout court
Film Cinema S

L'amour tout court

+ Strange Way of Life

di 12.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Het smelt
Film Cinema S

Het smelt

vanaf di 19.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets