Ga verder naar de inhoud
Shirley Villavicencio Pizango hero
Expo

Shirley Villavicencio Pizango

Residentie #8

Data

ma 10.05 - zo 6.06.21

Locatie

De School van Gaasbeek
Donkerstraat 30
1750 Lennik
Shirley Villavicencio Pizango 4497

Shirley Villavicencio Pizango (°1988, Lima) is een Gentse kunstenares met Peruviaanse roots. De kruisbestuiving tussen haar Zuid-Amerikaanse afkomst en haar leven in België is een van de belangrijkste kenmerken van haar werk. Villavicencio schildert haar portretten in een wervelend tempo. Ze gebruikt hoofdzakelijk acryl, dat een snelle droogtijd heeft en haar in staat stelt om op een bij voorkeur spontane manier te schilderen.

Shirley Villavicencio Pizango 4517

De kunstenares verwerpt het conventionele perspectief en gebruikt levendige kleuren, vaak geïnspireerd door andere culturen. Door het schilderkunstige procédé creëert zij een intieme dialoog met haar onderwerpen. Op een tweede niveau bevatten Villavicencio's schilderijen een subtiele politieke boodschap. Vaak maakt zij van mensen met een donkere huidskleur de hoofdrolspeler in haar schilderijen, zonder de nadruk te leggen op hun achtergrond. Op die manier zet ze zich af tegen het conventionele exotisme, iets wat in de hele westerse kunstgeschiedenis aanwezig is.

Van 10 mei tot 6 juni verhuist Shirley Villavicencio Pizango haar schildersatelier naar De School van Gaasbeek, waar ze een nieuwe reeks werken zal aanvatten.

Deze residentie wordt georganiseerd in samenwerking met De School van Gaasbeek, een werkplaats en residentieplaats voor kunstenaars.

Ontdek meer

Open Studio: Shirley Villavicencio Pizango
Expo

Open Studio: Shirley Villavicencio Pizango

vanaf za 5.06.21
De School van Gaasbeek
Meer info