Ga verder naar de inhoud
Mashid
Expo Hoofdexpo

Mashid Mohadjerin

Catch Me if You Can

Data

vr 20.10 - zo 10.12.23

Locatie

Studio S Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Extra

Vernissage vr 20.10 om 18u

De Iraans-Belgische kunstenaar Mashid Mohadjerin (°1976, Teheran, Iran, woont en werkt in Antwerpen) verkent in haar artistieke werk als beeldend kunstenaar en fotograaf de grenzen tussen kunst en de documentaire. Haar focus ligt op stille protesten, veerkracht, sociaal onrecht, het lichaam en het onzichtbare. Hierbij zoekt zij vaak uitersten op – documentatie en kunst, verleden en heden, pijn en vreugde, oorlog en vrede, verlies en creatie – die zij met elkaar probeert te verzoenen.

De Iraans-Belgische kunstenaar Mashid Mohadjerin (°1976) verkent in haar artistieke werk als beeldend kunstenaar en fotograaf de grenzen tussen kunst en de documentaire. Haar focus ligt op stille protesten, veerkracht, sociaal onrecht, het lichaam en het onzichtbare. Hierbij zoekt zij vaak uitersten op – documentatie en kunst, verleden en heden, pijn en vreugde, oorlog en vrede, verlies en creatie – die zij met elkaar probeert te verzoenen. Mohadjerin ontwikkelt voortdurend nieuwe manieren om eigentijdse complexe, politieke kwesties te visualiseren. Hiertoe gebruikt ze verschillende formaten en strategieën op maat van het onderwerp. Haar praktijk is gekenmerkt door een multidimensionale benadering die archiefbeelden, tekst, video, collage, tekeningen en geluid omvat en die de toeschouwer meeneemt in een genuanceerd verhaal dat niet gebonden is aan ruimte of tijd.

Voor haar tentoonstelling in CC Strombeek, toont Mohadjerin twee nieuwe videowerken die deel uitmaken van een groter, langlopend project over rituelen, verzet en het lichaam binnen de context van het Midden-Oosten. Hier benadert ze oude en hedendaagse fysieke rituelen en mystiek als manieren om in stilte verzet te bieden, identiteit uit te drukken, te overstijgen, te verbinden en erbij te horen. Op 18 november brengt de kunstenaar als onderdeel van de tentoonstelling een live performance op het Wunderkammerfestival.

Haar werk is tentoongesteld in galeries, festivals en musea zoals BOZAR Center for the Arts (Brussel), The Museum of Contemporary Art (Antwerpen), Fotoleggendo (Rome), Kunsthal Extra City (Antwerpen), Wandsworth Museum (Londen), Red Star Line Museum (BE), Noorderlicht Festival (NL). Het maakt deel uit van particuliere en institutionele collecties. Het werk van Mashid is verschenen in talrijke publicaties zoals Time Magazine, The New York Times, Newsweek, Le Monde, The Guardian, La Repubblica/La Domenica, Wall Street Journal, The Globe & Mail, The Global Post, De Volkskrant en de BBC.


Beeld: Mashid Mohadjerin, still uit de video "rapture". Courtesy van de kunstenaar.

Pers

Mashid Mohadjerin & Shervin/e Sheikh Rezaei in Glean

Mashid Mohadjerin 0093 web
Mashid Mohadjerin 0311 web

Installation view: Mashid Mohadjerin, Catch Me if You Can, Cc Strombeek, Grimbergen, Belgium. Photo: We Document Art.

Ontdek meer

Overview image wunderkammer
Podium Muziek / Performance / Herfst

Wunderkammer #6

Fred Frith + Susana Santos Silva (UK/PT), Chris Cutler + Tim Hodgkinson (UK), Ak’chamel (USA), Aly Eissa (Egypte) and more

za 18.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Vernissage: Catch Me if You Can
Expo

Vernissage: Catch Me if You Can

vr 20.10.23
Studio S Cc Strombeek
Meer info