Ga verder naar de inhoud
Een vertaling van de ene I hero
Expo Hoofdexpo

EEN VERTALING VAN DE ENE TAAL NAAR DE ANDERE (deel 1)

Data

vr 11.01.19 - wo 6.03.19 | 00u

Locatie

Exporuimte Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar. Dat moet worden gevierd en dat doen wij in Strombeek met een tweeluik. Het eerste luik is een hommagetentoonstelling die nooit eerder geziene collectiestukken voor het eerst ontsluit. Daarin worden 21 werken getoond uit de rijke Gentse collectie S.M.A.K. gekozen m.m.v. Dirk De Vos, ere-directeur van het Brugse Groeningemuseum, en Antony Hudek, afdelingshoofd van de opleiding Curatorial Studies aan KASK.

Beeldend kunstenaar Guy Rombouts tekende voor deze kunstwerken een scenografie. Guy Rombouts behoort tot een van onze weinige kunstenaars die de taal van antwoord gaf via de creatie en de inventieve toepassing van het AZART in inmiddels talloze tentoonstellingen sedert de jaren tachtig.

Met werk van Carlos Amorales, James Lee Byars, Jessica Diamond, Damien De Lepeleire, Maurizio Elettrico, Elisabeth Ewart, Barry Flanagan, Katharina Fritsch, Jef Geys, General Idea, Paolo Icaro Zoe Leonard, Jim Lutes, Jean-Marc Navez, Panamarenko, Ulrike Rosenbach, Erika Rothenberg, Dan Van Severen, Philippe Van Snick, Maurice Wyckaert, Heimo Zobernig.

Stap binnen in de tentoonstelling

Een vertaling van de ene I Guy Rombouts 02 1
Een vertaling van de ene I Guy Rombouts 01 1
Een vertaling van de ene I Guy Rombouts 04 1
Een vertaling van de ene I Guy Rombouts 12 1

Ontdek meer

EEN VERTALING VAN DE ENE TAAL NAAR DE ANDERE (deel 2)
Expo

EEN VERTALING VAN DE ENE TAAL NAAR DE ANDERE (deel 2)

vr 22.03.19 - wo 22.05.19
Exporuimte Cc Strombeek
Meer info