Ga verder naar de inhoud
Daniel Buren I hero
Expo Hoofdexpo

Daniel Buren: A Tiger Cannot Change Its Stripes

Een triptiek (I)

Data

za 9.01.16 - wo 10.02.16 | 00u - 00u

Locatie

Exporuimte Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Parallel met de tentoonstelling in Bozar (Daniel Buren: Une Fresque 19.02-22.05.2016) van de in Parijs levende, Franse kunstenaar Daniel Buren (1938) - één van de invloedrijkste kunstenaars sedert de jaren zestig - presenteert Museumcultuur Strombeek/Gent een drieluik in nauw overleg met de kunstenaar waarin tal van facetten van zijn zeer ruime oeuvre zullen worden belicht op basis van zijn wereldberoemde strepenmotief van 8,7 cm. In DEEL 1 wordt aandacht besteed aan Daniel Burens invloeden en generatiegenoten, zoals wijlen Simon Hantaï, Michel Parmentier en Jacques Villeglé, en zijn invloed (o.m. door zijn activiteiten als professor) op een jongere generatie, met Athina Ioannou en Krijn de Koning. Daniel Buren zelf realiseert een nieuw werk in situ dat centraal blijft staan gedurende de hele periode.

Extra muros: Athina Ioannou - Onze Kerk, dagelijks 7u-19u, Abdijkerk Grimbergen, Kerkplein 1850 Grimbergen

Pers

Daniel Buren face à l'histoire des avant-gardes@BOZAR
"En écho à "Une Fresque" Daniel Buren transforme un espace de passage en une agora aux 92 piliers colorés et investit également le cabinet. Comme une extension de sa pensée BurenCircus sera réactivé à partir du 5 mars explorant la dimension performative."
Marie de la Fresnaye, FOMO, 21.02.2016

Daniel Buren, I'm still raising questions about space
"It is one of the few interventions I have made without having visited the place in advance. I did, of course, study the plans and photographs and I developed my project on that basis. But if I had been there beforehand, I might well have made exactly the same work. I always work with things that are already present in the space."
Sam Steverlynck, Agenda, 19.02.2016

Daniel Buren I Tiger lowres web 12
Daniel Buren I Tiger lowres web 01
Daniel Buren I Tiger lowres web 04
Daniel Buren I Villegle03 4

Museumcultuur Strombeek/ Gent 2013-2016

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Voor een periode van vier jaar zal het Cultuurcentrum onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent jaarlijks twee projecten realiseren (een drieluik in het voorjaar en een tweeluik in het najaar) waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2.000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K. Gent.

PARALLEL:

19.02-22.05.2016
DANIEL BUREN
UNE FRESQUE
BOZAR, BRUSSEL

18/2 OPENING Daniel Buren: Une Fresque (inschrijven verplicht)
19/2 - 19:00 ARTIST TALK Daniel Buren
Info & tickets: www.bozar.be

Ontdek meer

Daniel Buren: A Tiger Cannot Change Its Stripes
Expo

Daniel Buren: A Tiger Cannot Change Its Stripes

Triptiek (II)

vr 26.02.16 - zo 20.03.16
Exporuimte Cc Strombeek
Meer info
Daniel Buren: A Tiger Cannot Change Its Stripes
Expo

Daniel Buren: A Tiger Cannot Change Its Stripes

Een triptiek (III)

vr 1.04.16 - vr 13.05.16
Exporuimte Cc Strombeek
Meer info
BurenCirque
Expo

BurenCirque

za 5.03.16
Schouwburg Cc Strombeek
Meer info