JEF Film Familie Seizoen 2017-2018

JEF, hét jeugdfilmfestival dat traditiegetrouw in de krokusvakantie Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk onveilig maakt, slaat zijn vleugels uit! Drie dagen lang is het festival ook te gast in Cultuurcentrum Strombeek. Met films, gesprekken met makers, een optreden, workshops en audiovisuele installaties!

ZOOks vertelt het verhaal van Robin, een rebels tienermeisje, dat naar het verboden woud trekt om de mysterieuze verdwijning van haar moeder te onderzoeken. Ze ontmoet er een “wilde jongen”. Hij weet wat er met haar moeder gebeurd is. Wie is die jongen en slagen ze er samen in om niet alleen hun families te herenigen, maar ook de relatie tussen mens en natuur, de stad en het woud te herstellen? Of gaat alles verloren?

ZOOks is gemaakt op basis van een klassieke animatietechniek, die ook Walt Disney gebruikte  bij zijn legendarische Sneeuwwitje. Bij deze techniek wordt eerst het verhaal helemaal gefilmd -met échte acteurs -en vervolgens worden de acties en prestaties van de acteurs “overgetekend”.  ZOOKs stelt je dan ook voor aan de tekenfilm versie van Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer en Wouter Hendrickx.

Regie: Dimitri en Kristoff Leue
Cast: Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Mona Lahousse en Glenn-Scott Peij
Productie: Potemkino, SANCTA, TheFridge, SophieAnimation
Partners: KETNET, VAF,  BNP Paribas Fortis Film Finance, WWF, MediaRaven 

WORKSHOP

RANGERS VAN DE NATUUR!
WWF- De Rangerclub
n.a.v. de familiefilm ZOOks, maar inschrijven kan ook los van deze film
di 13/02 | 14u-15.30u |Cc Strombeek, Box
€7 (€12 in combinatie met de film om 16u)

In de film ZOOks leven de mensen in een stad zonder natuur. Probeer je dat eens even in te beelden! Wat met de bomen, de bloemen, het speelveld, de groentetuin, de eekhoorns en de vogels? In een leerrijke, maar natuurlijk ook superleuke workshop van de WWF-Rangerclub onderzoeken we waarom de natuur zo belangrijk is. Wat levert de natuur ons allemaal? Kunnen we leven zonder natuur? We staan ook stil bij een aantal bedreigingen voor de natuur en gaan samen op zoek naar oplossingen.
De WWF-Rangerclub is de club voor jonge natuurfans van natuurbeschermingsorganisatie WWF.

Doorlopend tijdens het festival zijn er verschillende audiovisuele installaties.

Kom voordelig naar het JEF-festival met de JEF-festival filmstrip. Koop deze strip HIER en reserveer hiermee tot maximum 6 kaarten voor 28,5€!

Bekijk de trailer