Vlieg
JEF Film Familie Seizoen 2017-2018

JEF, hét jeugdfilmfestival dat traditiegetrouw in de krokusvakantie Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk onveilig maakt, slaat zijn vleugels uit! Drie dagen lang is het festival nu ook te gast in Cultuurcentrum Strombeek. Met films, gesprekken met makers, een optreden, workshops en audiovisuele installaties!

ZOOks vertelt het verhaal van Robin, een rebels tienermeisje, dat naar het verboden woud trekt om de mysterieuze verdwijning van haar moeder te onderzoeken. Ze ontmoet er een “wilde jongen”. Hij weet wat er met haar moeder gebeurd is. Wie is die jongen en slagen ze er samen in om niet alleen hun families te herenigen, maar ook de relatie tussen mens en natuur, de stad en het woud te herstellen? Of gaat alles verloren?

ZOOks is gemaakt op basis van een klassieke animatietechniek, die ook Walt Disney gebruikte  bij zijn legendarische Sneeuwwitje. Bij deze techniek wordt eerst het verhaal helemaal gefilmd -met échte acteurs -en vervolgens worden de acties en prestaties van de acteurs “overgetekend”.  ZOOKs stelt je dan ook voor aan de tekenfilm versie van Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer en Wouter Hendrickx.

Regie: Dimitri en Kristoff Leue
Cast: Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Mona Lahousse en Glenn-Scott Peij
Productie: Potemkino, SANCTA, TheFridge, SophieAnimation
Partners: KETNET, VAF,  BNP Paribas Fortis Film Finance, WWF, MediaRaven 

Voor jongere broers en zussen organiseren we een straf parallelprogramma! Tijdens de film is er voor kinderen van 4 t.e.m.6 jaar een leuke workshop , ZOOks-avontuur. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk!

4-6 jaar
ZOOks- avontuur

zo 11/02 | 10.30u - 12u | Cc Strombeek, Box (parallelle workshop voor jongere broers of zussen n.a.v. de filmvertoning ZOOks)
€5 (workshop)
€11 (workshop + voorafgaand ontbijt)

Terwijl grote broer of zus naar de filmvertoning ZOOks gaat kijken in de schouwburg, beleven wij ons heel eigen natuur avontuur op maat en geïnspireerd door de film. Een creatief atelier waarbij je de natuur op een heel andere manier leert kennen. Durf je de uitdaging aan? Wedden dat je met straffe verhalen naar jouw grotere broer of zus zal trekken?

Doorlopend tijdens het festival zijn er verschillende audiovisuele installaties.

Kom voordelig naar het JEF-festival met de JEF-festival filmstrip. Koop deze strip HIER en reserveer hiermee tot maximum 6 kaarten voor 28,5€!

LET OP: je kan de filmstrip gebruiken voor de filmvertoning van de ontbijtfilm ZOOks. Wil je echter ook ontbijten, dan kan dit enkel met een gewoon combiticket voor film en ontbijt.

Bekijk de trailer