Podium 2018-2019 Podium Beeld Theater Klassiek Muziek

Bij het begin van het verhaal over de passie en de dood van Narcissus, zoals het in Metamorfosen door Ovidius is opgeschreven, vraagt de schone nymf Liriope aan de blinde ziener Tiresias of haar kind Narcissus lang zal leven en een rijpe ouderdom zal bereiken… De ziener antwoordt: ‘Zolang hij niet zichzelve kent.’

Koenraad Tinel tekent levend en wel het verhaal van Narcissus. De tekeningen ontstaan - geprojecteerd op een groot scherm - voor de ogen van het publiek, begeleid en gekaderd door de nieuwe muziek die Frederik Neyrinck componeerde bij deze voorstelling, uitgevoerd door SPECTRA Ensemble. Josse De Pauw vertelt het verhaal van Narcissus op het ritme van Tinels penseel en gedragen door de muziek.

Concept: Koenraad Tinel en Josse De Pauw
Tekst: gebaseerd op het verhaal Narcissus uit Metamorfosen van Ovidius
Tekstbewerking: Josse De Pauw
Compositie: Frederik Neyrinck met Koenraad Tinel, Josse De Pauw, Lieselot De Wilde

SPECTRA Ensemble: Tille Van Gastel (fluit), Cédric De Bruycker (klarinet), Pieter Jansen (viool), Bram Bossier (altviool), Peter Devos (cello)
Productie: LOD muziektheater & SPECTRA
Coproductie: Concertgebouw Brugge

Gerelateerde events

A concert called Landscape

LOD/Josse de Pauw/

| Kunstacademie Dil'Arte
Podium 2019-2020 Podium Theater Jazz
Deze voorstelling in Westrand Dilbeek is uitgesteld naar 12 oktober 2019. Na 'An Old Monk' delen Josse De Pauw en het Kris Defoort Trio opnieuw het podium. Over hoe je, als je naar het heelal kijkt, het stalletje van je grootvader ziet.
uitverkocht