Seizoen 2019-2020 Film


In het licht van de recente ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het COVID-19-virus wordt deze vertoning geannuleerd. Tickethouders worden gecontacteerd.

Woman wil de wereld bekijken door de ogen van een vrouw. De wereldberoemde fotograaf Yann Arthus-Bertrand reisde samen met zijn collega Anastasia Mikova de hele wereld rond en praatte met vrouwen uit alle lagen van de samenleving en van alle leeftijden. Het resulteerde in een intiem portret waarin 2000 vrouwen uit 50 landen vertellen over emancipatie, moed, onderwijs, armoede, gerechtigheid, liefde, seksualiteit, moederschap, macht... We maken kennis met verschillende vrouwen, elk met hun eigen levensloop, uitgestippeld door hun cultuur, hun geloof of hun familiale achtergrond. De film schetst ook een beeld van de wereld vandaag. Een somber beeld, in de schaduw van het onrecht dat vrouwen wordt aangedaan. Toch draagt Woman bovenal een boodschap uit van liefde en hoop voor vrouwen overal ter wereld. De film doet een poging inzicht te verwerven in hun leven, in de weg die ze hebben afgelegd, en in de weg die ze nog voor de boeg hebben. Hoe bereiken ze hun bestemming?

De makers

Anastasia Mikova is een journaliste en regisseuse van Oekraïense origine. Sociale en humanistische vraagstukken zijn kenmerkend voor haar werk. Als journaliste droeg ze bij tot verscheidene documentaires, waarna ze hoofdredactrice werd van Vu du Ciel, een documentairereeks die meteen ook het begin vormde van haar samenwerking met Yann Arthus-Bertrand.

Yann Arthus-Bertrand is een Frans regisseur en fotograaf. Hij werd in 2009 benoemd tot goodwillambassadeur voor het VN-milieuprogramma en draaide datzelfde jaar zijn eerste langspeelfilm Home, over de toestand van onze planeet. Arthus-Bertrand is oprichter van de ngo GoodPlanet, die zich inzet voor het milieu.


Regie: Yann Arthus-Bertrand & Anastasia Mikova / Frankrijk, 2019 / 1u45'

Gerelateerde events