Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019

Na de succesproductie ‘Eén been / Eén vleugel’ maken Dimitri Leue en pianist Kiyotaka Izumi een nieuwe muzikale vertelling voor kleine én grote oren en ogen.

'Wolinoti. Het Houten Kind’ is het verhaal van een Saksische houthakker en zijn Saksische stadsvrouw. Een moderne versie van het aloude sprookje ‘Pinokkio’.

Ze waren gelukkig. Het zou fijn zijn om te zeggen: Dit waren ze nog lang. Maar ik hoef niet uit te leggen dat het dan een bijzonder kort en stom verhaal zou zijn.
Nee, in een goed sprookje gaat het over geluk en pijn. Het verdriet van deze twee verliefden kwam er al snel. Er ontbrak iets.
Er kwam geen kindje, geen baby of liefdesspruit. Op welke manieren ze ook probeerden. Het ging niet. Hoe ze ook hun best deden. Met kruiden. Het werkte niet.
Eén ding werd groter en groter: hun beider verdriet.
De houthakker beslist dan maar zelf een houten kind te maken, door geloof komt het kind tot leven…


Rasacteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi geeft het verhaal vleugel(s) met betoverende klanken van Robert Schumann. Scenografen Vanessa Verstappen en Eva De Mul verbeelden houtsnedes en emoties via projecties op grote houten panelen. Een prachtvertelling voor iedereen vanaf 9 jaar.

Tekst en vertelling: Dimitri Leue Piano: Kiyotaka Izumi Muziekdramaturgie: Chloë Herteleer Scenografie: Vanessa Verstappen en Eva De Mul Kostuums: Eva De Mul Realisatie decor, lichtontwerp en techniek: deSingel, Sabbattini Productie: BAAR -  Coproductie : deSingel

Vlieg

Gerelateerde events

Aardappelsoep (Project)

Laika en Agora Theater

| Cc Strombeek
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie? Soep maken! Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken met andere ingrediënten die haar doen terugdenken aan haar kinderjaren...

Le Voyage de Fanny

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
1943: de Tweede Wereldoorlog woedt hevig. Fanny is 13 en staat er plots alleen voor. Ze neemt een groep kinderen op sleeptouw en samen proberen ze de Zwitserse grens te bereiken. Een ongelofelijk verhaal over moed en overlevingsdrang dat vandaag opnieuw schrijnend relevant is.

Julius in winterland

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Julius woont in een weeshuis. Elk jaar kijkt hij uit naar Kerstmis, want dan komt de Kerstman! Maar wanneer de grotere jongens beweren dat de Kerstman eigenlijk de schooldirecteur is, verliest hij zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot hij op magische wijze in Winterland beland.