Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019

Na de succesproductie ‘Eén been / Eén vleugel’ maken Dimitri Leue en pianist Kiyotaka Izumi een nieuwe muzikale vertelling voor kleine én grote oren en ogen.

'Wolinoti. Het Houten Kind’ is het verhaal van een Saksische houthakker en zijn Saksische stadsvrouw. Een moderne versie van het aloude sprookje ‘Pinokkio’.

Ze waren gelukkig. Het zou fijn zijn om te zeggen: Dit waren ze nog lang. Maar ik hoef niet uit te leggen dat het dan een bijzonder kort en stom verhaal zou zijn.
Nee, in een goed sprookje gaat het over geluk en pijn. Het verdriet van deze twee verliefden kwam er al snel. Er ontbrak iets.
Er kwam geen kindje, geen baby of liefdesspruit. Op welke manieren ze ook probeerden. Het ging niet. Hoe ze ook hun best deden. Met kruiden. Het werkte niet.
Eén ding werd groter en groter: hun beider verdriet.
De houthakker beslist dan maar zelf een houten kind te maken, door geloof komt het kind tot leven…


Rasacteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi geeft het verhaal vleugel(s) met betoverende klanken van Robert Schumann. Scenografen Vanessa Verstappen en Eva De Mul verbeelden houtsnedes en emoties via projecties op grote houten panelen. Een prachtvertelling voor iedereen vanaf 9 jaar.

Tekst en vertelling: Dimitri Leue Piano: Kiyotaka Izumi Muziekdramaturgie: Chloë Herteleer Scenografie: Vanessa Verstappen en Eva De Mul Kostuums: Eva De Mul Realisatie decor, lichtontwerp en techniek: deSingel, Sabbattini Productie: BAAR -  Coproductie : deSingel

Vlieg

Gerelateerde events

Meneer Beer en de Woeste Wolven (Project)

Theater Tieret en Walrus

| CC Strombeek - Schouwburg
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Duik mee met Meneer Beer het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes. MENEER BEER EN DE WOESTE WOLVEN is een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden.

Even Geduld (Project)

Collectief dOFt

| Cc Strombeek
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
EVEN GEDULD gaat over het durven proberen. Men zou zelfs kunnen zeggen dat het een ode is aan de ‘poging tot’. Een voorstelling over denken en doen en alles daartussen, met de twijfel voorop. Over de aanzet tot, maar het gebrek daaraan.

Rosie en Moussa

| Cc Strombeek
Lager onderwijs Scholen Seizoen 2018-2019
Rosie verhuist met haar moeder naar de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen, maar vooral met Moussa, die in het appartement boven haar woont, kan ze het goed vinden. Hij neemt Rosie op sleeptouw. Samen gaan ze op zoek naar Rosie’s papa...