Seizoen 2019-2020 Film


Rose, een jonge vrouw uit Glasgow, is net uit de gevangenis en worstelt met de sleur van het dagelijkse leven, de moeilijke band met haar moeder en de opvoeding van haar twee kinderen. Ze droomt van een ander leven, van een carrière als countryzangeres en van een grote doorbraak in dé countryhoofdstad bij uitstek: het verre Nashville, Tennessee. Een droom die veel te hoog gegrepen lijkt voor een alleenstaande moeder uit het grijze Glasgow. Maar Rose heeft talent, charisma en lef: voor haar is opgeven geen optie.

Jessie Buckley is ongetwijfeld dé revelatie van Wild Rose. Ze had de laatste jaren haar strepen reeds verdiend op de Londense planken, de betere BCC-reeksen en haar rol in de eigenzinnige film Beast. Maar met haar vertolking van Rose maakt Buckley ronduit een verpletterende indruk. En de film verdient dit ook. Want Wild Rose is veel meer dan een simpel verhaal over dromen nastreven. Rose en haar strijd zijn echt: haar talent en charisma, maar ook haar egocentrische, donkere kant. Wild Rose verrast met een gelaagd scenario waarin het drama én de humor authentiek, verfrissend en pakkend zijn.

Regie: Tom Harper / met: Julie Walters, Jessie Buckley, Craig Parkinson, e.a. / VK, 2018 / 1u41' 
 

Pers:

"Niet eerder kon de Ierse actrice en zangeres Jessie Buckley haar veelzijdige talent zo fraai kwijt." ★★★ - de Volkskrant

"A performance that grabs the audience by the throat." ★★★★ - The Guardian

“Jessie Buckley has a presence that’s pure fire.” - Variety

"Jessie Buckley gives a searing performance as the would-be Loretta Lyn." ★★★★ - Independent

“Entirely delightful, fresh as a Scottish summer evening.” - Hollywood Reporter

Gerelateerde events

Dolor y gloria

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2019-2020 Film
Dit zacht vermomde autobiografisch portret schetst een tijdreis door Pedro Almodóvars persoonlijk en cinematografisch verleden en is tevens een best-of-compilatie van alles waarvoor we de Spaanse grootmeester zo aanbidden.
Tickets

The Wild Pear Tree

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2019-2020 Film
Vier jaar geleden won de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan de Gouden Palm in Cannes voor het prachtige 'Winter Sleep'. Opvolger 'The Wild Pear Tree' is een cinematografische parel rond de spanning tussen idealen en werkelijkheid.
Tickets

Minding the gap

Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2019-2020 Film
Een skateboard en een videocamera: dat zijn de twee objecten die de Chinese Amerikaan Bing Liu het dierbaarst zijn. Twaalf jaar filmen leidt tot een even ontluisterende als ontroerende inkijk in de stap van drie jongens van teenage angst naar volwassenheid.
Tickets