In oktober organiseren diverse partners in Grimbergen al voor de vijfde keer op rij de Wijde Wereld Weken.  De maand oktober staat zo weer volledig in het teken van diversiteit, want iedereen is wereldburger, of niet? 

Hieronder een overzicht van wat Cc Strombeek in het kader van de Wijde Wereld Weken organiseert. Check zeker de website voor het volledig programma. 

 

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019 Film
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.

Never Walk Alone #5: An Be Taa Mi

Tiéréma Koama (BF/BE)

| Cc Strombeek
Dans Podium Podium 2018-2019 Wijde Wereld Weken
'An Be Taa Mi' is een voorstelling voor vijf dansers uit verschillende hoeken van de wereld. Choreograaf Tiéréma Koama verhuisde enkele jaren geleden van Burkina Faso naar België. Hij kijkt met kritische blik naar onze wereld, die hij ziet als een plek waar de solidariteit afbrokkelt.

The Congo Tribunal

Milo Rau / IIPM

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Wijde Wereld Weken Podium 2018-2019
Voor THE CONGO TRIBUNAL verzamelde Milo Rau slachtoffers, daders, getuigen en analisten van de Congolese oorlog voor een unieke burgerlijke rechtbank in Oost-Congo. Een inkijk in een van de grootste en meest bloederige economische oorlogen in de geschiedenis van de mens.

Missie

KVS

| CC Strombeek - Schouwburg
Wijde Wereld Weken Theater Podium Podium 2018-2019
Een lezing van een Witte Pater (Bruno Vanden Broecke) over zijn werk in Congo. Enige argwaan tegenover deze figuur is niet misplaatst. Gaat hij, als missionaris, ons ervan trachten te overtuigen dat het koloniaal verleden van België ook zijn goede kanten had? Zal hij proberen ons te bekeren?

Nachtschade/Aubergine

Muziektheater Transparant

| CC Strombeek - Schouwburg
Film Wijde Wereld Weken Wereld Klassiek Jazz Theater Podium Podium 2018-2019
Sopraan Claron McFadden gaat op zoek naar de gemeenschappelijke wortels van onze diverse culturen door zich te focussen op de aubergine. Ze laat het publiek proeven van de rijke traditie van op aubergine gebaseerde recepten, in combinatie met live muziek en een 'road-movie' reisdocumentaire.