Podium 2018-2019 Podium Theater

Het toneel is donker. Gestommel aan de voordeur. We horen Martha's gelach. De deur gaat open. De lichten worden aangestoken. Martha komt binnen, gevolgd door George.

Na een faculteitsfeestje belanden Nick, een ambitieuze jonge hoogleraar, en Honey op het appartement van de oudere professor en zijn vrouw. Eerst zijn zij, net als het publiek, slechts toeschouwers. Maar langzaamaan worden ze meegesleurd in de wrede mentale spelletjes die het koppel met elkaar speelt, verdwaald ergens op de schemerige grens tussen fictie en realiteit.

In 2005 bracht de KOE voor het eerst 'Who’s Afraid of Virginia Woolf', naar Edward Albee’s klassieker uit 1962. Met Martha en George slaat Albee het ideaalbeeld van de ‘American Dream’ aan diggelen: twee gedesillusioneerde mensen die zich aan de sleur van hun relatie trachten te onttrekken door het creëren van leugens en illusies. Meer dan 50 jaar na datum is Albee’s tekst nog steeds even relevant, en de bewerking van de KOE is nog steeds een mijlpaal in hun 30-jarig bestaan. In het kader van het jubileumjaar van de KOE in 2019 mocht deze herneming dan ook niet ontbreken!


Van en met: Natali Broods, Peter Van den Eede, Michael Vergauwen en Tanya Zabarylo
Originele bezetting: Natali Broods, Peter Van den Eede, Karolien De Beck en Nico Sturm
Naar de tekst van Edward Albee
Scenografie origineel: Hanneke van de Kerkhof
Lichtdecor origineel: Jan Goedemé
Geluidsdecor origineel: Pol Geusens
Techniek, licht en decor: Bram De Vreese

Gerelateerde events

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodieën die in ieders hoofd blijven plakken