puBLIK Theater Podium Podium 2018-2019

VOORSTELLING IN WESTRAND

Inktuitwisser, stempelkussen en printerpapier. Het zijn de vertrekpunten voor een voorstelling over gemis, het menselijke geheugen en wat er overblijft van de dingen die voorbij gaan.

In een brief aan de heer Jef Colruyt zoekt Fien op een speelse manier naar antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Hoe ga je als persoon en als maatschappij het best om met verlies? Hoe lang mag missen duren? Heeft het zin om alles bij te houden en te onthouden? Kan je je leven in tekst en beeld vastleggen? En wat gebeurt er met ons wanneer we sterven?

Wat (Niet) Weg Is is een zoektocht naar troost en antwoorden, langs wetenschap en persoonlijke anekdotes, in de vorm van een multimediale voorstelling. Elk van de 7 toeschouwers krijgt de kans om het verhaal alleen te beleven, aan de hand van desktopbeelden, interviews, en een persoonlijke vertelling.

De voorstelling zit daardoor bijzonder dicht op je huid, verschroeit de haartjes en kruipt eronder en vormt tegelijk een verzachtende balsem voor de brandblaren die ze achterlaat. – De Engelenbak

Tekst, vertelling, camera, montage: Fien Leysen
Decor en scenografie: Manu Siebens, Fien Leysen, Hugo Moens

Begeleiding Tom Struyf, Willem De Maeseneer, Geert De Vleesschauwer
Mentor Rebekka De Wit
Artistiek advies Bart Baele

Met speciale dank aan Benjamin Albertijn

Trailer - Wat (niet) Weg is

Gerelateerde events

Rope

Ief Spincemaille

| Westrand Dilbeek
puBLIK Seizoen 2018-2019
Een absurd groot touw als uitnodiging tot creativiteit. Tijdens de tentoonstelling verlaat Rope de expozaal voor korte wandelingen met het publiek.