Podium 2020-2021 Podium Familie


Een muzikaal en visueel verhaal dat zich leest als de afdruk in een vuursteentje: caleidoscopisch fabelachtig fascinerend. 'Wars' brengt een verrassende mix van live muziek, zang, poppenspel en animatiefilm.

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker, die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond naar huis met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt: een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

In 2021 viert Tal en Thee zijn tiende verjaardag. In dit feestjaar brengt het gezelschap makers en spelers uit eerdere voorstellingen samen, aangevuld met nieuw jong talent: de muzikanten van Naragonia (BOOM), Reineke Van Hooreweghe (Octavio’s Elektro en De Roofkes), Maarten Van Aerschot en de jonge contratenor Bas Van Damme. Deze ploeg bouwt voor WARS een kleurrijk magisch universum. 

Live muziek en zang, poppenspel en de animatiefilm van zowel Sofie Vandenabeele (BOOM) als Jeroen Ceulebrouck (De Roofkes) verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld. 


Concept en spel
Maarten Van Aerschot, Reineke Van Hooreweghe | 
Live muziek Toon Van Mierlo,  Pascale Rubens | Live zang Bas Van Damme | Animatiefilm Jeroen Ceulebrouck, Sofie Vandenabeele | Poppen Evelyne Meersschaut | Technisch ontwerp Robbe Mols


EXTRA
Voor en na de voorstelling kunnen groot en klein samen aan de slag in 'Het Archief van de Dingen' 

Kinderen zijn meester in het bezielen en koesteren van kleine gevonden schatten. In ‘Het Archief van de Dingen’, dat meereist met de voorstelling, legt Tal en Thee dit kleinood onder de ‘luttelloep’. Een plek die doet dromen en de blik van groot en klein aanscherpt.

Het Archief van de Dingen: dingen verzamelen, dingen verzinnen, dingen bouwen... Er is een kraanbaan om te bouwen, een octopeda met ontelbare fluisterbuizen, een archief der (verzamel)dingen...

Vlieg

Gerelateerde events

Softies (6-10 jaar)

fABULEUS

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Dans Acrobatie Familie
Zacht is het nieuwe stoer! 'Softies' is een virtuoze dans- en spectaculaire circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder.
Tickets

Familiefilm: Choums Odyssee (3+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Familie Film
Choum is minstens even schattig als dapper. Want de tocht die dit pluizige uilskuiken onderneemt, zit vol uitdagingen en gevaren. De tekenfilm 'Choums Odyssee' – winnaar van de Publieksprijs op Jeugdfilmfestival JEF – bekijk je in combinatie met twee kortfilms over vogels.
Tickets