Na een bruusk geamputeerd cultuurseizoen in het voorjaar, mag Cc Strombeek vanaf 1 juli weer activiteiten organiseren. Om elke bezoeker, vrijwilliger, medewerker en artiest een veilige en aangename cultuurbeleving te bieden, vragen wij rekening te houden met enkele noodzakelijke maatregelen en deze te respecteren. Want gezondheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. 

Hebben we trouwens al gezegd dat we blij zijn dat je er weer bent?


Veilig van reservatie tot applaus

Bij reservatie
Om de 'sociale afstand' te kunnen bewaren, zal de capaciteit van zowel schouwburg als andere locaties in eerste instantie lager zijn. Je zal geen genummerde plaatsen kunnen reserveren; wij plaatsen de verschilende bubbels op veilige afstand van elkaar. Om een optimale zaalplanning mogelijk te maken, vragen we je dus om steeds tickets gebundeld te kopen per bubbel.

Voor de voorstelling
Uiterlijk twee dagen voor de voorstelling ontvang je een e-mail van tickets@ccstrombeek.be met enkele richtlijnen, zodat je op een fijne en veilige manier van de voorstelling kan genieten. Wij zorgen voor een grondige reiniging van de schouwburg (of andere speelplek) voor iedere voorstelling. Blijf thuis indien jij of iemand in je bubbel ziek is. Vergeet je mondmasker niet mee te nemen en draag het wanneer je niet voldoende afstand kan houden (bij aankomst en vertrek, op weg naar toiletten...).

Bij aankomst
Vormt er een wachtrij aan de ingang, hou dan afstand door de signalisatie te volgen of volg het advies van onze medewerkers op. Indien je met meerdere personen uit eenzelfde bubbel komt, wacht mekaar indien nodig buiten op. Jullie betreden dan samen de locatie van de voorstelling. 

Tijdens de voorstelling
Eens je op je plaats zit, vragen we om te blijven zitten tot na de voorstelling. Ga dus voor aanvang van de voorstelling naar het toilet en was je handen grondig na het toiletbezoek.
Wij zorgen ervoor dat klanten die in een bubbel tickets aankochten, tijdens de voorstelling naast elkaar kunnen plaatsnemen. Wij voorzien voldoende afstand tussen de verschillende bubbels.

Na het applaus
Na afloop van de voorstelling, vragen we om nog even te blijven zitten en de aanwijzigingen van de medewerkers ter plaatse op te volgen, zodat iedereen vlot naar de uitgang kan. Hou het vooral veilig door de nodige afstand te respecteren en het circulatieplan te volgen. 


Vakantiecursussen met bubbels

Hoe houden we de vakantiecursussen voor de kinderen veilig?
We hanteren het principe van contactbubbels van maximum 50 personen, in de praktijk gaat het veeleer om groepjes van slechts 10 à 12 kinderen. Dat betekent dat je kind gedurende 1 week onderdeel zal zijn van eenzelfde contactbubbel en met geen andere bubbel in aanraking zal komen. Binnen deze contactbubbel moet er geen mondmasker gedragen worden en is social distancing niet nodig. Zo kunnen de kinderen zorgeloos spelen en creëren. We passen weliswaar voortdurend de hygiënemaatregelen toe.

Gedurende de zomervakantie zijn er 6 bubbels. Schrijf je je kind in voor meerdere vakantiecursussen in 1 week? Dat is geen probleem! Onze bubbels zijn immers opgedeeld per week en leeftijd. Bij de start van een nieuwe week kan er bovendien ingestapt worden in een nieuwe bubbel, bij ons in Cc Strombeek of bij een ander jeugdinitiatief. 

Wat verwachten we van jou?
Om alles veilig te laten verlopen, vragen we je om je aan volgende afspraken te houden:

We plaatsen je kind gedurende 1 week in een contactbubbel. We raden dan ook sterk aan om je kind gedurende die week niet aan een andere contactbubbel te laten deelnemenHet is dus niet de bedoeling om overdag een vakantiecursus in het cultuurcentrum te volgen en ’s avonds bijvoorbeeld naar de voetbaltraining te gaan.

We spreiden het breng- en ophaalmoment in de tijd, om een 'samenscholing' van ouders te vermijden. We vragen ook dat het zo vaak mogelijk dezelfde ouder is die het kind brengt en ophaalt. Belangrijk is dat deze steeds een mondmasker draagt.

Is je kind ziek? Of was je kind tot 5 dagen voor de vakantiecursus ziek? Houd hem/haar dan thuis. Op vertoon van een doktersattest wordt de vakantiecursus terugbetaald.

Meer info over de vakantiecursussen: klik hier


Zomeractiviteiten WERF1853

Hoe houden we de zomeractiviteiten op WERF1853 veilig?
We laten max. 80 personen per avond toe op WERF1853. Werken met reservaties is dan ook noodzakelijk om het aantal aanwezigen onder controle te houden. Alle voorstellingen starten om 20u en zijn zittend: de social distancing en veiligheidsmaatregelen zijn op elk moment van toepassing. Tot slot voorzien we een circulatieplan. Zo kan ook de aankomst en het vertrek veilig verlopen. 

Wil je samen met een of meerdere personen uit je contactbubbel naar de zomerbar komen? Maak dan 1 reservatie voor je hele bubbel. Wij zorgen ervoor dat jullie naast elkaar kunnen zitten.  

Wat bij slecht weer? 
Wij wonen in België en het durft hier al eens te regenen. In dat geval zal de voorstelling doorgaan in de exporuimte. Ook hier zijn de social distancing en veiligheidsmaatregelen op elk moment van toepassing. 

Meer info over WERF1853: klik hier


Cc Strombeek is opnieuw open

Is het cultuurcentrum opnieuw open?
Het cultuurcentrum is opnieuw open. Ook de Cultuur Bar-Bar is weer geopend. Voor zaalverhuur gelieve zaalverhuur@ccstrombeek.be te contacteren.  

Welke voorstellingen van seizoen 19-20 werden verplaatst / geannuleerd? 
Door de overheidsmaatregelen en om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, annuleerde Cc Strombeek alle eigen en receptieve evenementen t.e.m. 30 juni 2020. Een overzichtelijke lijst vind je hier terug. 


Circulatieplan