Seizoen 2017-2018 Archief

Museumcultuur Strombeek/Gent presenteert in Cc Strombeek een greep uit het oeuvre van Narcisse Tordoir (1954) van 1975 tot 2017 in dialoog met de Indonesische kunstenaar Fendry Ekel (1971).
Laat je gidsen: scroll naar beneden en breng een virtueel bezoek aan de tentoonstelling.

Raadpleeg hier de publieksbrochure.

Narcisse Tordoir (1954) is een vaste en eigenzinnig gebleven artistieke waarde in ons land. Verontwaardiging en een groot, impliciet wereldengagement maakt zich meester over zijn gehele werk. 

Narcisse Tordoir

Narcisse Tordoir is al decennialang verbonden als docent aan de Rijksacademie van Amsterdam. Het lag binnen de verwachtingen dat hij als vennoot van het begeleiden van jonge kunstenaars met één van hen zou samenwerken zoals hij dat in het verleden al eens meer deed. De bijdrage in Strombeek wordt een enorme, diagonaal in de zaal gebouwde muur met een puntgave selectie uit zijn brede oeuvre waaruit “engagement” spreekt.

 Narcisse werkt een project uit met de Indonesische kunstenaar Fendry Ekel (1971) die momenteel leeft tussen Jakarta en Berlijn. Hij maakt technisch verbluffende schilderkunst: figuratieve montages waarin hij zijn politiek beladen thema's als het ware op een schaakspel aanbiedt aan de toeschouwer. Het schaakspel als een metafoor voor het verschuiven van betekenissen tussen zien en het an sich particulier interpreteren. In Cc Strombeek zal Fendry Ekel nieuw werk presenteren in een sterke en intense dialoog met Narcisse Tordoir.

Het wordt uitkijken naar deze sterk interculturele én generatieoverschrijdende samenwerking tussen twee kunstenaars die perfect begrijpen hoe latente wrevel te transformeren in sprekende kunst.

Foto homepage: Alice Piemme

  ______________________________

NT

Museumcultuur Strombeek/Gent en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België presenteren samen het indrukwekkende werk FAKE BAROK in het gratis toegankelijke FORUM.


 

Fake Barok (tentoongesteld in KMSKB van 16.01 tot 11.02.2018) is als een indrukwekkende index van zijn recentere werk waarin een suite van beelden werd gecreëerd op basis van fotografische taferelen en referenties. hierin dient de wereld zich aan als een fries van oorlog, migratie, armoede, klimaatverschuivingen, ... Kortom thema's die de mensheid permanent achtervolgen.


KMSKB

Deze presentatie gaat door in:
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel
di-vr 10u-17u, za-zo 11u-18u
www.fine-arts-museum.be 
De toegang tot het Forum is gratis.

KMSKB

 
 
 

Stap binnen in de tentoonstelling!