Klassiek Podium Podium 2019-2020


Toon Fret en Veronika Iltchenko koken op traditionele wijze, met ingrediënten uit de Azerbeidzjaanse en Armeense keuken en de Balkan.

Programma:

Ervín Schulhoff - Sonate voor fluit en piano
Fikret Amirov - 6 stukken voor fluit en piano
Arno Babadjanian - Impromptu & Dans van Vagarsjapat
George Enescu - Cantabile Et Presto
Béla Bartók / Paul Arma - Suite paysanne Hongroise

‘Origins’ bevat ontdekkingen uit Frankrijk, Centraal-Europa en de Kaukasus. Béla Bartók komt hier samen met andere componisten uit het interbellum. Ze zijn allen geïnspireerd door de nationale muziektradities en de belangrijke artistieke omwentelingen kenmerkend voor deze periode. Ervín Schulhoff, Fikret Amirov, Arno Babadjanian en Charles Koechlin zijn vier persoonlijkheden die tot de meest vooraanstaande componisten van hun tijd en hun land behoorden, maar vandaag om diverse redenen onvoldoende bekendheid genieten. Laat je verrassen door deze inspirerende muziek!

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.