Klassiek Podium Seizoen 2016-2017

Programma:

Claude Debussy (arr. T. Mulleman) - Prélude à l'après-midi d'un faune
Claude Debussy (arr. F. Neyrinck) -  Bruyères

Frederick Neyrinck - Debussy Echo
Giacinto Scelsi - Ko-Lho
Maurice Ravel (arr. T. Mulleman) - Alborada del Gracioso
Igor Stravinsky - Suite  l'Histoire du Soldat'
Bohuslav Martinů  - Duo  Nr. 1, H.157
Camille Saint-Saëns (arr. T.Mulleman) - Danse Macabre

Ook de sterren van morgen komen aan bod in onze klassieke muziekprogrammatie. Sinds 2014 organiseert Cc Strombeek samen met andere concertorganisatoren uit Vlaanderen en Brussel de jonge talentenwedstrijd Supernova. Dit initiatief wil een brug slaan tussen de opleiding en het professionele circuit. Via een wedstrijd gaat Supernova op zoek naar in het oog springende debuutensembles met een neus voor kwaliteit, durf en ambitie. De laureaten krijgen een reeks van concerten aangeboden en een stevige dosis media-aandacht door de samenwerking met Klara en Canvas. Het Ensemble Tmesis is één van de drie winnaars van de editie 2016. Ontdek ze op ons podium!

Géraldine Clément (fluit), Panagiota Giannaka (klarinet), Diede Verpoest (viool), Alexandra Lelek (cello) en Tim Mulleman (piano) ontmoetten elkaar in 2015 op het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar zij al geruime tijd in verscheidene bezettingen samen musiceerden. De recente stap om hun jeugdig enthousiasme en gezamenlijke voorliefde voor uitdagende kamermuziek te bundelen in een flexibel, heterogeen en verfrissend ensemble vloeide hier dan ook spontaan uit voort.

Tmesis was laureaat van Supernova 2016 en kreeg daarom een plek op de voorbije editie van het Klarafestival. Ze vertegenwoordigden het Koninklijk Conservatorium Brussel in Porto op het HARMOS Festival 2016 met concerten in o.a. het befaamde Casa da Música. Verder speelden ze o.a. voor het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) Brussel, een broadcast voor het Euroclassical Online Festival 2016, etc.

Gerelateerde events

Kamiel D'Hooghe

Orgelconcert

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2016-2017
Vijf vioolconcerto van Antonio Vivaldi staan centraal. Bach, Telemann en andere Duitse componisten waren bewonderaars van Vivaldi en pasten zijn ‘Italiaanse vioolstijl’ graag toe. Bach’s vijf orgeltranscipties van deze concerti vormen een unieke aanvulling op zijn religieuze oeuvre.
Tickets

Ton Koopman - Orgelconcert

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2016-2017
De Nederlander Ton Koopman is dirigent, klavecinist en organist met wereldklasse. In 2017 sluit deze meesterlijke muzikant de reeks klassieke concerten af met een orgelrecital op beide orgels van de abdijkerk van Grimbergen.
Tickets

Geïnspireerd door de romantiek

Zerkalo Strijkkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Dit jonge strijkkwartet behaalde in oktober 2013 de tweede prijs op de Europese muziekwedstrijd 'Città di Moncalieri' in Turijn (Italie) en is laureaat van de Supernova wedstrijd 2014 in België. Deze vier jonge musici komen naar Grimbergen met een op en top romantisch programma.