Klassiek Podium Seizoen 2016-2017

Programma:

Claude Debussy (arr. T. Mulleman) - Prélude à l'après-midi d'un faune
Claude Debussy (arr. F. Neyrinck) -  Bruyères

Frederick Neyrinck - Debussy Echo
Giacinto Scelsi - Ko-Lho
Maurice Ravel (arr. T. Mulleman) - Alborada del Gracioso
Igor Stravinsky - Suite  l'Histoire du Soldat'
Bohuslav Martinů  - Duo  Nr. 1, H.157
Camille Saint-Saëns (arr. T.Mulleman) - Danse Macabre

Ook de sterren van morgen komen aan bod in onze klassieke muziekprogrammatie. Sinds 2014 organiseert Cc Strombeek samen met andere concertorganisatoren uit Vlaanderen en Brussel de jonge talentenwedstrijd Supernova. Dit initiatief wil een brug slaan tussen de opleiding en het professionele circuit. Via een wedstrijd gaat Supernova op zoek naar in het oog springende debuutensembles met een neus voor kwaliteit, durf en ambitie. De laureaten krijgen een reeks van concerten aangeboden en een stevige dosis media-aandacht door de samenwerking met Klara en Canvas. Het Ensemble Tmesis is één van de drie winnaars van de editie 2016. Ontdek ze op ons podium!

Géraldine Clément (fluit), Panagiota Giannaka (klarinet), Diede Verpoest (viool), Alexandra Lelek (cello) en Tim Mulleman (piano) ontmoetten elkaar in 2015 op het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar zij al geruime tijd in verscheidene bezettingen samen musiceerden. De recente stap om hun jeugdig enthousiasme en gezamenlijke voorliefde voor uitdagende kamermuziek te bundelen in een flexibel, heterogeen en verfrissend ensemble vloeide hier dan ook spontaan uit voort.

Tmesis was laureaat van Supernova 2016 en kreeg daarom een plek op de voorbije editie van het Klarafestival. Ze vertegenwoordigden het Koninklijk Conservatorium Brussel in Porto op het HARMOS Festival 2016 met concerten in o.a. het befaamde Casa da Música. Verder speelden ze o.a. voor het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) Brussel, een broadcast voor het Euroclassical Online Festival 2016, etc.

Gerelateerde events

Geïnspireerd door de romantiek

Zerkalo Strijkkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Dit jonge strijkkwartet behaalde in oktober 2013 de tweede prijs op de Europese muziekwedstrijd 'Città di Moncalieri' in Turijn (Italie) en is laureaat van de Supernova wedstrijd 2014 in België. Ze komen naar Grrimbergen met een romantisch programma en het verrassende werk van Hosokawa.
Tickets

The Final Chapter

Flanders Recorder Quartet

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Met het concertprogramma ‘Final Chapter’ levert het Flanders Recorder Quartet na 30 jaar haar visitekaartje voor een laatste maal af; een pleidooi voor de blokfluit in al zijn facetten.
Tickets

Voorbij de Bolero | Maurice Ravel

Lezing door Klaas Coulembier

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Lezing Volwassenen Educatie Klassiek Seizoen 2017-2018
Tám, tatatatám, tatatatám tam, tám, tatatatám, tatata tatatatatata Tám, tatata… Juist, de Bolero; hét visitekaartje van Maurice Ravel. Maar eigenlijk was de bolero meer een grap dan een echte compositie. De muzikale horizon van Ravel reikt oneindig veel verder dan dit curiosum.
Tickets