Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

Wat doet verhuizen met een mens? Ontwapenende filosofische zoektocht naar thuis, boordevol levenswijsheid, humor en praktische tips.

Wat betekent dat, 'zich thuis voelen’? Kan je je ook thuis voelen als je in een land woont waar je niet geboren bent? En voelen we ons niet allemaal wel eens een beetje 'thuisloos' en verloren?

Kunnen welomlijnde wetten een kader scheppen waarbinnen totaal verschillende individuen zich thuis voelen? Zorgt een relatie voor geborgenheid of enkel voor nog meer zorgen? Wat heeft de Palestijnse grootmoeder aan levenservaring bij te dragen? En wat vindt een boeddhistische monnik uit China van dergelijke vragen?

Sarah Eisa is een Duitse actrice met Palestijnse roots die sinds 2003 in België woont. Om een antwoord te kunnen vinden op deze vragen graaft ze jeugdherinneringen op, gaat ze te rade bij schrijvers en filosofen, en zoekt ze houvast in heldere regels.

'Tips & Tricks' is een persoonlijke, maar herkenbare zoektocht die afwisselend drijft op melancholie en militantisme, vertrouwen en vervreemding. Kort door de bocht, militant melancholisch en met volle toewijding aan heldere regels, onderzoekt de Duits-Palestijnse Sarah Eisa wat 'zich ergens thuis voelen' vandaag betekent.

Op de subtiele klanken van hedendaagse harpmuziek graaft ze jeugdherinneringen op, gaat ze te rade bij schrijvers en filosofen en zoekt ze houvast in duidelijke regels. Het resultaat van die zoektocht is een uitnodigende voorstelling, waarin je je ongetwijfeld thuis zal voelen.

'Tips & Tricks' hanteert het register van een TED-talk: sympathie, humor, audiovisuele prikkels en veel data. De prestatie van Eisa als actrice is indrukwekkend. Maar ook als schrijfster: de voorstelling geeft een boeiend verhalende vorm aan een combinatie van data, anekdotiek, filosofie en actualiteit. (…) Blanckaerts muzikale bijdrage aan de voorstelling maakt van 'Tips & Tricks' bijna een gesproken opera, als het ware." -  blogger Orlando Verde  


Tekst & spel: Sarah Eisa | Muziek: Joris Blanckaert, harp Anouk Sturtewagen | Regie: Machteld Timmermans | Beeld: Eric Engels | Dramaturgische ondersteuning: Esther Severi | Licht: Bert Vermeulen | Techniek: Pieter Kinoli, Wouter Dupon | Coproductie Muzi a Zeny en De Bijloke, met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Kunstenwerkplaats Pianofabriek

Gerelateerde events

Sue me Modderfokker

SKaGEN/Mathijs F Scheepers

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Na ‘Survival of the Fittest’ en ‘Garmisch-Partenkirchen’ kruipt Mathijs F Scheepers met grote graagte wederom solo op de planken, bijgestaan door muzikant Tim Clément. Met ‘SUE ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak.
Tickets

King Lear

Toneelgroep Maastricht

| Westrand - Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Niet te missen klassieker, bol van gekonkel, verraad, onrecht, verderf en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Met Dirk Roofthooft, Huub Stapel e.a.
Tickets

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.
Tickets