Podium 2019-2020 Podium Theater

 

De voorstelling op zondag is geannuleerd.

Wie reeds een ticket gekocht heeft, kan desgewenst naar de voorstelling op zaterdag 28/9 om 16.30u. Vooraf kan je gratis naar "Highlights for a future (1)", de overzichtsexpo naar aanleiding van 20 jaar S.M.A.K. 

Wij nemen contact op met iedereen voor alle praktische info en eventuele terugbetaling van de tickets. Met dank voor je begrip.

---


'TILL IT'S OVER' is een cross-disciplinaire samenwerking tussen SKaGeN en de Amerikaanse schilder en beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema's burgeroorlog, tederheid en wraak. 

Richard Jackson maakte een installatie op basis van Picasso's bekende oorlogsschilderij Guernica. Acteurs Valentijn Dhaenens en Clara van den Broek creëren een theatrale performance op basis van hetzelfde thema. Hoe gaan twee mensen om met de gevolgen van extreem geweld, en wat is de blijvende impact wanneer de tijd zijn werk heeft gedaan? Kan geweld ons dichter bij elkaar brengen? Dringen we dieper in elkaar door en raken we verbonden ondanks of zelfs door het geweld dat we elkaar aandoen? Creëert geweld intimiteit?

De installaties van action-painter Richard Jackson drukken vaak een gevolg uit: wat blijft zichtbaar achter na een krachtige fysieke actie? Dhaenens en van den Broek laten zich als performers aantasten door het werk van Jackson en verhouden zich tot de context die hij creëert. 

PERS

'Till It's Over' is een gewaagde voorstelling, een uitdaging voor toeschouwers en publiek die je in een verrassend vormgegeven decor even de wanhoop en ontluistering laat voelen van mensen die alles behalve hun eigen leven zijn kwijtgespeeld. Dit is wellicht de kleurigst denkbare voorstelling om zo'n zwart thema aan te kaarten. Dat maakt ze onvergetelijk als ervaring.  (Knack Focus, 03/04/19)


'TILL IT'S OVER is een samenwerking tussen SKaGeN, Richard Jackson, S.M.A.K. Gent, C-Mine Genk, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en DE Studio / Villanella.