Seizoen 2020-2021 Familie Film


Mary Lennox (Dixie Egerickx) groeit op in India in een welgesteld gezin en met ouders die liever kinderloos waren gebleven. Wanneer haar ouders onverwachts overlijden, verhuist ze naar Londen om bij haar oom Archibald Craven (Colin Firth) in te wonen. Daar wordt een strikt huishouden gerund door huishoudster Mrs. Medlock (Julie Walters) en is er niet veel leuks te doen voor een 10-jarige.

Dat verandert wanneer Mary ontdekt dat ze een zieke neef (Edan Hayhurst) heeft die opgesloten zit in één van de kamers van het huis. Samen sluipen ze uit het huis en ontdekken een geheime magische tuin.

Een sterk verhaal is tijdloos. Dat bewijst ‘The Secret Garden’, een boek uit 1911 geschreven door Frances Hodgson Burnett. Het werk kende in het verleden tal van adaptaties in theater, televisie en film. Marc Munden brengt ons de vierde filmadaptatie. Deze versie toont een magische wereld die dichterbij de fantasie uit het boek komt dan de vorige adaptaties. De feeërieke tuin is vol felle en prachtige kleuren en vormt een groot contrast tegen het donkere kasteel van Craven.

PERS

"The secret garden is een betoverend verhaal over hopen en geloven dat de dingen beter kunnen worden. (...) Met zijn kleurenpracht is het eveneens een ode aan de schoonheid van de natuur, en daar mag u anderhalf uur lang zomaar in verdwalen. (...) Wat blijft de bioscoop toch een magische plek." ★★★ - De Standaard


Regie: Marc Munden / Cast: Dixie Egerickx, Colin Firth, Julie Walters, e.a. / Engels gesproken / Ondertiteling: Nederlands, Frans / Verenigd Koninkrijk / 2020 / duur: 1u39'

Gerelateerde events

Honeyland

WERF1853

| Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 WERF1853 Film
Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov filmden drie jaar in het gebergte van Noord-Macedonië en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over honing, bijen en het broze evenwicht tussen mens en natuur.
Tickets

Eté 85

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 Film
François Ozons ('La piscine', 'Jeune & jolie') nieuwste film over zomerliefjes start misschien als een Franstalige ‘Call Me By Your Name’, maar neemt al snel een duistere wending.
Tickets