Seizoen 2019-2020 Film

The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen, in The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.

Na arthouseparels als Altiplano en La cinquième saison verraste de Belgisch-Amerikaanse regietandem Peter Brosens en Jessica Woodworth in 2016 met de sociaalkritische mockumentary King of the Belgians, waarin Wallonië de onafhankelijkheid uitroept tijdens een staatsbezoek van de Belgische koning in Turkije. Het filmduo heeft nu een opvolger klaar waarin het de grens tussen politieke satire en realiteit nog verder vervaagt. In The Barefoot Emperor komt de toekomst van het uit elkaar vallende Europa immers in de handen van de laatste koning der Belgen te liggen. Kan hij - of deze komedie - het verdeelde continent weer verenigen?

Regie & scenario: Peter Brosens, Jessica Woodworth / Met: Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay, Udo Kier, Geraldine Chaplin, e.a. / NL/FR gesproken en ondertiteld /  België, Nederland, Kroatië, Bulgarije / 2019 / 1u38'

Gerelateerde events