Podium 2020-2021 Podium Festival Theater


Het TheaterFestival zet 10 dagen lang coronaproof een grote spot op het mooiste dat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt.

Het TheaterFestival nodigt het publiek uit om nog één keer te genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van dit bijzondere seizoen.

Een jury van theaterexperts selecteerde een reeks belangwekkende voorstellingen die tijdens het TheaterFestival te zien zullen zijn.  Naast deze voorstellingen, toont het TheaterFestival niet te missen voorstellingen uit de selectie van het Nederlandse TheaterFestival en eist aanstormend talent zijn plek op binnen het kader van het NieuwJong programma. De traditionele Golden Oldie is dit jaar de indrukwekkende monoloog Henry van Peter De Graef.

Het TheaterFestival 2020 vindt dit jaar plaats van 3 tot 13 september in en rond Brussel. Westrand en Cc Strombeek zijn partners van het festival. Twee voorstellingen van het festival vinden plaats in Westrand. Je kan deze voordelig boeken met je Vriendenpas! 

 

Vrijdag 4 september en zaterdag 5 september

HENRY

Op uitnodiging van het Theaterfestival speelt Peter zijn straffe monoloog ‘Henry’ uit 1997 opnieuw.

Onnavolgbaar verweeft De Graef de meest onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen die daardoor iets bovennatuurlijks krijgen. Soms vraag je je af, waar moet dit naar toe, maar op onverwachte momenten schuift alles perfect in elkaar.

"Mijn hart heeft zich gevuld met vreugde, mijn blijdschap wordt alom weerkaatst, ‘k heb lang gedacht dat ik niet deugde, maar ‘t kwam dan toch goed op het laatst."
Uit: ‘Henry’

De Volkskrant schreef in 1997:

“Als een engel kijkt hij neer op het menselijk gezwoeg en voegt ons wijsheden toe die nog lang nazinderen in je kop. Maar De Graef is theaterdier genoeg om elk moralisme te mijden. Zijn ongeremde fantasie draait op volle toeren en lijkt alles mogelijk te maken. … Soms vraag je je af, waar moet dit naar toe, maar op onverwachte momenten schuift alles perfect in elkaar.”


Zaterdag 12 september

sek(s)(e)n

Compagnie de KOE & mugmetdegoudentand werden door de jury van het Theaterfestival geselecteerd met de productie 'sek(s)(e)n'. Deze voorstelling was vorig seizoen nog te zien in Cc Strombeek; in Westrand brengen ze een dramatische lezing van de productie.

“Seks(e)(n) behoort tot het mooiste, ontroerendste en belangrijkste dat de KOE ooit gemaakt heeft [...] ongemeen geestig, spitsvondig en ontluisterend.”
Focus Knack


Gerelateerde events

Locke

Cie Cecilia

| Westrand Dilbeek
Podium 2020-2021 Podium Theater
Ivan Locke vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij rechts af te slaan waar hij normaal links moet. Tom Vermeir, Koen De Graeve spelen dit hartverscheurende verhaal op een live soundtrack van o.a. Johannes Verschaeve.

Landru

Het Banket / I Solisti / Vlaams Radiokoor

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Theater Klassiek
Een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden. Jan Decleir vertelt, geflankeerd door twee sopranen en vier muzikanten.
Tickets