Film Expo / Museumcultuur Seizoen 2017-2018

De film op maandag-reeks sluit dit voorjaar aan bij de tentoonstellingenreeks van 2018 die met de 50ste jarige verjaardag van mei 68 en en de 70ste verjaardag van het afsluiten van het Verdrag voor de Rechten van de Mens, thema's als menselijkheid, rechtvaardigheid en vrijheid centraal stelt.

Film naar aanleiding van de expo van Narcisse Tordoir & Indonesisch kunstenaar Fendry Ekel. Het is tevens het eindpunt van de expo 'Saksi Bisu (Silent Witness) Let me take you to a tropical Paradise', van Elisabeth Ida over haar moederland Indonesië, te zien in Studio S.
Ida werkte ook mee aan de documentaire.

Bij de militaire coup in 1965 schakelt het Indonesische leger kleine criminelen in voor de executie van meer dan een miljoen vermeende communisten. Ze werden nooit berecht voor hun daden, integendeel: ze gelden als rolmodellen voor paramilitaire groeperingen. Wanneer hen wordt gevraagd een film te maken over hun daden, kunnen zij dan ook niet wachten zichzelf te spelen als filmhelden. 'The Act of Killing' is een schokkende reis door de herinneringen en fantasieën van deze massamoordenaars. Het is een film over moordenaars die de strijd gewonnen hebben, en het soort samenleving dat zij hebben opgebouwd.

Regie: Joshua Oppenheimer/ 2013/ 2u39

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Façades

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Dit intrigerende drama volgt de 40-jarige Alex (Natali Broods), die intrekt bij haar dementerende vader (Johan Leysen) nadat haar moeder (Frieda Pittoors) hem liet stikken. Over familie, bedrog, zelfbedrog en de kunst van het vergeven.
Tickets

Detroit

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) brengt in haar derde samenwerking met journalist-scenarist Mark Boal een spannende reconstructie van het Algiers Motel Incident tijdens de rassenrellen van 1967 in Detroit.
Tickets

Zagros

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
De Iraaks-Koerdische Sahim Omar Kalifa maakt een sterk langspeelfilmdebuut met deze Belgische productie over een Koerdische Othello, die helemaal gek wordt door de roddels die over zijn vrouw worden verspreid. Grand Prix Filmfest Gent.
Tickets