Film Expo / Museumcultuur Seizoen 2017-2018

De film op maandag-reeks sluit dit voorjaar aan bij de tentoonstellingenreeks van 2018 die met de 50ste jarige verjaardag van mei 68 en en de 70ste verjaardag van het afsluiten van het Verdrag voor de Rechten van de Mens, thema's als menselijkheid, rechtvaardigheid en vrijheid centraal stelt.

Film naar aanleiding van de expo van Narcisse Tordoir & Indonesisch kunstenaar Fendry Ekel. Het is tevens het eindpunt van de expo 'Saksi Bisu (Silent Witness) Let me take you to a tropical Paradise', van Elisabeth Ida over haar moederland Indonesië, te zien in Studio S.
Ida werkte ook mee aan de documentaire.

Bij de militaire coup in 1965 schakelt het Indonesische leger kleine criminelen in voor de executie van meer dan een miljoen vermeende communisten. Ze werden nooit berecht voor hun daden, integendeel: ze gelden als rolmodellen voor paramilitaire groeperingen. Wanneer hen wordt gevraagd een film te maken over hun daden, kunnen zij dan ook niet wachten zichzelf te spelen als filmhelden. 'The Act of Killing' is een schokkende reis door de herinneringen en fantasieën van deze massamoordenaars. Het is een film over moordenaars die de strijd gewonnen hebben, en het soort samenleving dat zij hebben opgebouwd.

Regie: Joshua Oppenheimer/ 2013/ 2u39

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Der Hauptmann

avant-première Film Fest Gent On Tour #10

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Der Hauptmann vertelt het verhaal van de gedeserteerde Wehrmacht-soldaat Willy Herold in 1945. Hij trekt in de laatste dagen van de oorlog een gevonden officiersuniform aan. Het duurt niet lang voordat hij zich ook de bijpassende hautaine wreedheid aanmeet.
Tickets

Paddington 2 (6+)

ontbijtfilm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2017-2018 Nieuw
In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair lid van de gemeenschap geworden:... met Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jim Broadbent.
Tickets

Human Flow

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
De befaamde Chinese kunstenaar Ai Weiwei, die zelf tijdens de Culturele Revolutie in China zijn hele hebben en houden moest achterlaten, brengt in 'Human Flow' de vluchtelingencrisis op op een poëtische manier in beeld, in deze docu waarin empathie en verbeelding centraal staan.
Tickets