Muziek Theater Podium Podium 2018-2019 Te Gek!?

Eline De Munck heeft haar oma  nooit gekend. Ze beroofde zich van het leven toen Eline’s moeder vijftien was. Een generatie verder zijn de sporen hiervan nog voelbaar...

 

‘Ik had nooit gedacht dat dit zo een diepe sporen zou nalaten.  Niet alleen bij mijn mama; en haar negen broers en zussen; maar ook bij mij. De volgende generatie.’

...

‘Tegen mama wil ik zeggen dat ik haar, met twijfels overspoelende, liefde altijd voel. Dat ze het wél goed doet. Dat niemand het beter doet dan zij. Dat ze haar weg gracieus bewandelt ondanks jouw gemiste voetsporen. Jouw nood dwong haar’

...

‘Tegen oma wil ik zeggen hoe erg ik het voor haar vind. En voor mijn mama. En daardoor ook voor mij.’

...

 

‘Met deze voorstelling wil ik een boodschap van hoop geven. Er moet altijd nog een klein lichtpuntje zijn... Er zijn altijd mensen die je graag zien.  Altijd. Generatie overschrijdend.’

Eigenlijk is het te gek om los te lopen: over ernstige psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl één op vier personen in België er mee te maken krijgt. Het project Te Gek!? tracht al jaren geestelijke gezondheid in Vlaanderen bespreekbaar te maken en te komen tot een juiste kijk ten aanzien van mensen met psychische problemen. Het project is uitgegroeid tot een begrip in Vlaanderen.  Guy Swinnen is peter en Selah Sue is meter van Te Gek!?.

Te Gek!? werkt samen met de VVGG in de Associatie Beeldvorming Geestelijke Gezondheid Vlaanderen, met steun van de Vlaamse Overheid. www.geestelijkgezondvlaanderen.be.

In het voorjaar 2014 vond de eerste Te Gek!? muziektheaterreeks onder de noemer OPEN GEEST met Rick de Leeuw en Jan Hautekiet, plaats in de Psychiatrische Centra van Vlaanderen.

In najaar 2016 zorgden Annelies Brosens en Axl Peleman, mede dankzij de grote inzet en inbreng vanuit de verschillende centra, voor onvergetelijke  intense avonden.

 

 

Gerelateerde events

TV-tunes K.N.T revisited

Wim Opbrouck & Maandacht

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Podium Podium 2018-2019
Vijftien jaar geleden was de voorstelling 'TV-Tunes K.N.T.' van Wim Opbrouck en Ron Reuman een gigantisch succes. Nu is er eindelijk een herneming. Het idee is nog steeds even simpel als doeltreffend: herkenningsmelodieën van tv-programma's uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek.
Tickets

Concerto pour deux clowns

Les Rois Vagabonds

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Muziek Humor Acrobatie Podium Podium 2018-2019
Laat je niet in het ootje nemen. Deze clowns met rode neus, schmink en extravagante kostuums zijn top mime spelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze het publiek van het ene lachsalvo naar de volgende lachkick.
Tickets