Film Seizoen 2018-2019

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan militair Harry March om hem te helpen bij een renovatie. Harry blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die hen met minachting behandelt. Wanneer Sam zich bedreigd voelt, escaleert de situatie in een schietpartij waarbij Harry gedood wordt. Beschuldigd van moord en opgejaagd door sergeant Fletcher slaat Sam op de vlucht met zijn zwangere vrouw Lizzie.

Het op ware feiten gebaseerde Sweet Country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto. Regisseur Warwick Thornton is zelf ook cameraman van dienst en levert een majestueuze film af, doordrongen van een westernsfeer die perfect past in de adembenemende Australische outback met zijn droge, rode aarde, intense hitte en verleden van meedogenloze onderdrukking van zijn oorspronkelijke inwoners.

“Fenomenaal.” “Thornton bewijst opnieuw zijn talent voor het vertellen van verhalen en zijn oog voor schoonheid” - De Volkskrant

“Messcherp” “Eigenzinnig” “Thornton legt bloot hoe het moderne Australië werd gebouwd op onderdrukking, uitbuiting en slavenarbeid” - Het Parool

Regie: Warwick Thornton / Cast: Bryan Brown, Matt Day, Tremayne Doolan / Australië, 2017 / 1u53

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

The Guilty

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Om een ontvoering op te lossen kan één politieman enkel rekenen op zijn intuïtie, zijn verbeelding en zijn telefoon. Een film in de beste Deense thriller-traditie: topacteerprestaties en een ijzersterk script.
Tickets

The Bookshop

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Een sfeervolle, erg elegante film over vastberadenheid en de (al dan niet ondermijnende) kracht van boeken en de ideeën die ze omvatten.
Tickets

Dogman

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Matteo Garrone debuteerde in Cannes met maffiadrama ‘Gomorra’. In ‘Dogman’ confronteert hij de kleine hondenverzorger Marcello met Simone, die door zijn reusachtige gestalte en zijn maffiose drugshandel een hele buurt terroriseert.
Tickets