Educatie Muziek Klassiek Podium Volwassenen Educatie 2018-2019 Podium 2018-2019

Voor zijn nieuwe CD & concerttournee SUPERSONIC FLORA voor piano herleefde componist Walter Hus een aantal van de belangrijkste werken uit zijn carrière en veranderde ze in gloednieuwe en spectaculaire solopiano-stukken. Walter Hus speelt en vertelt zijn verhaal achter de muziek.

Walter Hus: "Ik zag het vooral als een geschenk voor mezelf. Ik vond het interessant om sommige van mijn werken uit het verleden die ik belangrijk vond onder de aandacht van het publiek te brengen. Hoe kan ik dat dan beter doen dan ze zelf te spelen? Dus besloot ik om een ​​geheel nieuw programma samen te stellen met piano-solo-versies op basis van deze stukken."

De muziek op de cd varieert van Walter Hus's meest radicale en minimalistisch geïnspireerde composities uit de jaren tachtig, via meer afgeronde en melodisch georiënteerde muziek uit de jaren negentig tot een nieuw geschreven jazzy stuk in memoriam van een vriend.

Al deze muziek werd oorspronkelijk geschreven voor combinaties van meerdere spelers zoals strijkkwartet of orkest en was nooit bedoeld om met slechts tien vingers te worden gespeeld.

Walter Hus was medeoprichter van de Belgische avant-garde groep Maximalist! Hij werkte samen met Rosas, Guy Cassiers, Needcompany, Peter Greenaway, Chris Ware, Frederic Rzewski, Peter Krüger, Arditti Quartet, Brussels Philharmonic e.a.


Gerelateerde events

Balsam / Zinnenprinkelend kruidenlabo

Zefiro Torna

| Kerk Beigem
Wereld Klassiek Podium Podium 2018-2019
Cd-relaese concert! In december 2018 toert muziekensemble Zefiro Torna door Vlaanderen en Nederland met 'Balsam', opvolger van de succesproducties 'Les Tisserands' en 'O, Monde Aveugle!' Geen beter medicijn om de koude winterdagen te verdrijven dan de warme, helende klanken van dit programma.

Bach | integrale sonates voor viool en klavecimbel

Guido De Neve & Frank Agsteribbe

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Violist Guido De Neve deed de voorbije 10 jaar heel wat opzoekingswerk rond de historische uitvoeringspraktijken. Het resultaat is een nieuwe cd met de 6 vioolsonates van J.S.Bach. Het leverde meteen een 10 op in het tijdschrift ‘Luister’. Oordeel zelf op het concert in Grimbergen.
Tickets

Crossing

Philippe Thuriot (accordeon) & Tony Nys (altviool)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Van Bach tot Piazzolla, van glasheldere polyfonie tot passionele tango. Deze twee rasmuzikanten zorgen alvast voor een verrassende symbiose.
Tickets