Podium 2018-2019 Educatie 2018-2019 Podium Klassiek Muziek Educatie Volwassenen

Voor zijn nieuwe cd & concerttournee SUPERSONIC FLORA voor piano herleefde componist Walter Hus een aantal van de belangrijkste werken uit zijn carrière en veranderde ze in gloednieuwe en spectaculaire solopiano-stukken. Walter Hus speelt en vertelt zijn verhaal achter de muziek.

Walter Hus:
"Ik zag het vooral als een geschenk voor mezelf. Ik vond het interessant om sommige van mijn werken uit het verleden die ik belangrijk vond onder de aandacht van het publiek te brengen. Hoe kan ik dat dan beter doen dan ze zelf te spelen? Dus besloot ik om een ​​geheel nieuw programma samen te stellen met piano-solo-versies op basis van deze stukken."

De muziek op de cd varieert van Walter Hus's meest radicale en minimalistisch geïnspireerde composities uit de jaren tachtig, via meer afgeronde en melodisch georiënteerde muziek uit de jaren negentig tot een nieuw geschreven jazzy stuk in memoriam van een vriend.

Al deze muziek werd oorspronkelijk geschreven voor combinaties van meerdere spelers zoals strijkkwartet of orkest en was nooit bedoeld om met slechts tien vingers te worden gespeeld.

Walter Hus was medeoprichter van de Belgische avant-garde groep Maximalist! Hij werkte samen met Rosas, Guy Cassiers, Needcompany, Peter Greenaway, Chris Ware, Frederic Rzewski, Peter Krüger, Arditti Quartet, Brussels Philharmonic e.a.