Wijde Wereld Weken Jazz Podium Podium 2019-2020


Meesterdrummer Stéphane Galland kennen we van Aka Moon, dat hij met Fabrizio Cassol en Michel Hatzigeorgiou oprichtte in 1992. Galland is een muzikant voor wie spelen met ritme gewoon de natuur is en je hoeft bij ‘KEM’ niet alles te vatten om te voelen waar hij heen wil: ritme op een frisse manier invullen. De composities teren op patronen die soms voorzien worden van een knetterende levendigheid of, net andersom, een soort van lome groove uitstralen. Daarvoor deed Galland een beroep op een stel jonge kleppers uit ‘zijn’ stad Brussel. Op het album kwam er ook nog Ravi Kulur bij op Karnatische fluit.

Bij ‘KEM’ is er een duidelijke link met het Oosten, maar ook een verwantschap met Afrikaanse muziek en, net als bij Aka Moon, de wereld van fusion en M-Base. Kortom, anno 2019 staat Stéphane Galland nog altijd garant voor een wervelend spektakel met internationale allure.


Stéphane Galland: drums 
Sylvain Debaisieux: tenorsaxofoon 
Bram De Looze: piano 
Federico Stocchi: contrabas

Gerelateerde events

Race

ARSENAAL

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Theater Podium Podium 2019-2020
Aminata Demba, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck, Johan Dehollander en Aurelie Di Marino onderzoeken in 'Race' hoe ze zich als spelende dieren kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet.