Podium 2019-2020 Podium Muziek


De hold-ups van Nosta (de muziekclub uit Opwijk) worden stilaan een begrip. Na zeer geslaagde edities met Amenra en Hydrogen Sea zijn we alweer toe aan een derde editie. Op zaterdag 2 november pleegt Nosta opnieuw een muzikale hold-up in Cc Strombeek. Het wordt een avond vol verrassende artiesten in een ongewone setting. Zonder oogkleppen en met een open blik. De derde editie brengt niemand minde dan Spinvis en Jan Verstraeten naar Cc Strombeek!

Spinvis
Al vanaf het verschijnen van zijn eerste, titelloze soloplaat – we schrijven lente 2002 – wordt Erik de Jong als Spinvis steeds weer tot een van de meest originele songschrijvers van de Lage Landen gekroond. Gevarieerd, gelaagd, eigenwijs en altijd poëtisch: een lied van Spinvis breng je niet zomaar onder in één hokje. 

Meer bewijs? De opvolger van z’n lo-fi debuut was er in 2005, met ‘Dagen van gras, dagen van stro’: een plaat die al het moois wat Spinvis op zijn debuut had beloofd, bevestigde. Tussendoor bracht hij ook ‘Nieuwegein aan zee’ uit, dat live-opnames mét band afwisselt met alternatieve opnames, en ‘Ja!’, een cd waarop Spinvis de Nederlandse beatdichter Simon Vinkenoog begeleidt.

Met cultsingles als ‘kom terug’, ‘Bagagedrager’ of ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ nestelde Spinvis zich intussen ook in Vlaanderens muzikale hart. Laatste langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’ (2017) toonde opnieuw hoe z’n boeiende instrumentatie, rake melodieën en ontroerende teksten steevast tijdloos blijken: Radio 1 maakte het prompt album van de week, Humo speldde er ★★★★ op en De Volkskrant heeft het over “liedjes die tekstueel van een enorme zeggingskracht zijn.” 

Spinvis komt naar Strombeek in zeskoppige bandformatie voor een ongeëvenaarde bloemlezing uit z’n rijke repertoire.

Jan Verstraeten
Hoe doorsnee z’n naam ook klinkt, des te eigenzinnig voelt z’n muziek meteen aan. Maak aangenaam kennis met Jan Verstraeten, graficus-slash-filmmaker die aan het componeren ging en intussen op Unday Records vertoeft (de Gentse thuishaven van onder meer ook Trixie Whitley, Flying Horseman en Het Zesde Metaal, jawel).

“Het lijkt alsof ik vanuit het niets kom, en zo is het in feite ook. Ik heb mij vier jaar opgesloten in mijn kleine kamer in Sint-Niklaas. En nu ben ik hier.” Binnen zonder kloppen, dacht Jan duidelijk: de filmische, gelaagde indiepop van debuutsingle ‘Moon Face’ mikte meteen op de diepste regionen van hart en ziel - niet in het minst dankzij z’n strelende stem, de breekbare doch intense arrangementen en die ietwat melancholische toets. 

Met debuut-ep ‘Cheap Dreams’ wist Jan Verstraeten zijn revelatiestatus vervolgens helemaal te bestendigen: Humo, Indiestyle.be en Dansende Beren goochelden met een veelvoud aan sterren en shows op Dranouter, M-IDZOMER en in OLT Rivierenhof volgden. Oh ja, Jan neemt dit keer ook een achtkoppig orkest mee naar de schouwburg. Ontdek en geniet, kortom!

 

Spinvis - Kom Terug

Jan Verstraeten - Moon Face

Gerelateerde events

Belpop Bonanza Noordrand

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium 2019-2020 Podium Muziek Covid-19
De muzikale geschiedenis van de Brusselse Noordrand is groot en bijzonder. De hoogste tijd om de rijkdom van het gebied in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit. Twee muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Roland

Theatertour

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium 2019-2020 Podium Muziek Covid-19
Inmiddels 75, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester. Een levende legende, hét archetype van een uitstervend ras. Ook na meer dan 50 jaar staat hij nog vol energie op het podium, steeds geflankeerd door de beste muzikanten.