Podium 2019-2020 Podium Muziek


De 10de Groep Communicatie- en Informatiesystemen uit Leopoldsburg en hun petergemeente Grimbergen organiseren voor de zesde maal hun peterschapsconcert. De opbrengst van dit evenement wordt integraal verdeeld over twee goede doelen, VZW Berkenhof uit Leopoldsburg en een goed doel uit Grimbergen. De Koninklijke Muziekkapel van de Marine heeft dit jaar een programma samengesteld uit iconische filmmuziek door de jaren heen.

De Muziekkapel van de Marine werd opgericht op 1 juli 1947 te Oostende en telt momenteel zesendertig professionele musici onder leiding van Kapelmeester Oppermeester-Chef Bjorn Verschoore. Deze formatie vervult met haar typische repertorium al jarenlang een belangrijke rol als muzikale ambassadeur van Defensie met ontelbare concerten en taptoes tot ver buiten onze landsgrenzen.

De Koninklijke Muziekkapel van de Marine blijft in het gegeven van de lichte muziek zijn nieuwe muzikale identiteit verder ontwikkelen. Het is een flexibel orkest dat in het kader van de militaire tradities de eigen culturele achtergrond, klasse, entertainment, show… laat samensmelten tot een nieuw concept.

                                    

Gerelateerde events

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Klassiek Educatie Volwassenen
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.
Tickets

KNAUS

Brut / Alexia Leysen

| Westrand Dilbeek
Podium 2019-2020 Podium Theater
Monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens (SKaGeN, DegrotemonD, DeKleineOorlog) kruipt in de huid van cultauteur Karl Ove Knausgård.
Tickets

Filmfratsen: Binti

(8+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Familie Film
Nieuw dit seizoen: ‘Filmfratsen’ op zondag! Vanaf 10u trakteren we je op een experimenteerlab rond film & multimedia, gevolgd door een avontuurlijke, eigenzinnige of gewoon supergoede film voor het hele gezin. We trappen ‘Filmfratsen’ af met de bejubelde Vlaamse jeugdfilm ‘Binti' (8+).
Tickets