Stap binnen in de tentoonstelling

Expo 2018-2019 Seizoen 2018-2019 Expo / Museumcultuur Archief

S.M.A.K. bestaat in 2019 twintig jaar. Dat moet worden gevierd en dat doen wij in Strombeek met een tweeluik. Het eerste luik is een hommagetentoonstelling die nooit eerder geziene collectiestukken voor het eerst ontsluit. Daarin worden 21 werken getoond uit de rijke Gentse collectie S.M.A.K. gekozen m.m.v. Dirk De Vos, ere-directeur van het Brugse Groeningemuseum, en Antony Hudek, afdelingshoofd van de opleiding Curatorial Studies aan KASK. 

Beeldend kunstenaar Guy Rombouts tekende voor deze kunstwerken een scenografie. Guy Rombouts behoort tot een van onze weinige kunstenaars die de taal van antwoord gaf via de creatie en de inventieve toepassing van het AZART in inmiddels talloze tentoonstellingen sedert de jaren tachtig. 

Met werk van Carlos Amorales, James Lee Byars, Jessica Diamond, Damien De Lepeleire, Maurizio Elettrico, Elisabeth Ewart, Barry Flanagan, Katharina Fritsch, Jef Geys, General Idea, Paolo Icaro Zoe Leonard, Jim Lutes, Jean-Marc Navez, Panamarenko, Ulrike Rosenbach, Erika Rothenberg, Dan Van Severen, Philippe Van Snick, Maurice Wyckaert, Heimo Zobernig.

Raadpleeg hier de publieksbrochure
Hier vindt u Kameleon, gids voor kinderen en gezinnen