Podium 2020-2021 Vakantie Podium Dans Acrobatie Familie


Zacht is het nieuwe stoer!
'Softies' is een virtuoze dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn.

Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Ze vechten, springen, duiken en vangen elkaar op. Samen zoeken ze het gevaar op, maar tegelijkertijd komen ze ook gevaarlijk dicht bij elkaar. 'Softies' doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.

Hanna Mampuys is fysiek performer, acrobate en circusmaker. Ze richtte in 2013 het circuscollectief Deux Sans Trois op, waarmee ze enkele jaren toerde in binnen- en buitenland met de voorstelling ‘TYPO’. Ondertussen werkt ze met Toon Van Gramberen verder onder de naam There There Company, waarmee ze eerst ‘As long as we’ en meer recent ‘Carrying my father’ ontwikkelden. Hanna danst ook bij Cie Woest en werkt als coach en jurylid voor de Rotterdamse circusopleiding Codarts. Op vraag van fABULEUS richt ze zich voor het eerst expliciet op een jong publiek.

“Een kleurrijk, grappig en acrobatisch lappendeken. Softies is woordeloos maar zo wonderrijk!” - De Standaard 

"Softies begint als een zuivere mimevoorstelling, evolueert naar een dansvoorstelling en eindigt als circus" - Evelyne Coussens, Etcetera

"Spits, raak, kunstig, steeds mild en zacht mooi." - Tuur Devens, Theaterkrant.nl


Creatie Hanna Mampuys | Spel Agustina Ballester, Leon Börgens en Piet Van Dycke | Dramaturgie Marie Peeters | Scènebeeld en kostuums Leila Boukhalfa | Licht Reynaldo Ramperssad | Artistiek advies Randi De Vlieghe, Toon Van Gramberen | Productie fABULEUS | Coproductie STUK en Perpodium | Met de steun van Circuscentrum, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid 


Vanaf 17.30u kan je in Cultuurbarbar terecht voor een lekkere hap, zodat je zonder zorgen tijdig naar de voorstelling kan gaan kijken!

Na de voorstelling kan je creatief aan de slag in het Softies-atelier o.l.v. Atelier Beeldende Kunsten.

Vlieg

Gerelateerde events

Femke Gyselinck

Never walk alone #12 | Dance Diggers

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Dans
Choreografe Femke Gyselinck (ooit docente aan de academie van Grimbergen) inviteert iedereen op een onuitgegeven dansante avond.
Tickets

Familiefilm: Choums Odyssee (3+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Vakantie Podium Familie Film
Choum is minstens even schattig als dapper. Want de tocht die dit pluizige uilskuiken onderneemt, zit vol uitdagingen en gevaren. De tekenfilm 'Choums Odyssee' – winnaar van de Publieksprijs op Jeugdfilmfestival JEF – bekijk je in combinatie met twee kortfilms over vogels.
Tickets