Film Familie Seizoen 2017-2018

In deze kortfilmcompilatie beleven verschillende dieren de allergekste sneeuwpret.

Hey Deer!
Hert houdt het graag netjes, dus moet hij de sneeuw voor zijn huisje ruimen. Gelukkig kan hij nog genieten van een lekkere kop warme chocolademelk. Tijdens de nacht zijn er mysterieuze aardbevingen, waardoor Hert elke ochtend weer opnieuw moet beginnen. Wat veroorzaakt de nachtelijke lawines?
Örs Bàrczy, Hongarije 2015, zonder dialoog, 6'

First Snow
In dit sprookje wordt een klein egeltje onverwachts wakker tijdens zijn winterslaap. De nieuwsgierige egel kruipt uit zijn holletje om te kijken naar de wondermooie sterrenhemel. Maar Egel valt in slaap, en de nacht brengt veel sneeuwval. ’s Ochtends zijn de paden die Egel kent allemaal ondergesneeuwd en moet hij een gevaarlijk avontuur beginnen om zijn holletje terug te vinden. Onderweg ontmoet hij de enge Vissen, de hongerige Vos en de grote Adelaar. Zal de kleine Egel thuis geraken?
Lenka Ivančíková, Tsjechië 2015, zonder dialoog, 14'

The short story of a fox and a mouse
Een eenzame vos jaagt op een muis in een ondergesneeuwde vlakte, maar hun relatie verandert wanneer twee uilen zich in de jacht komen bemoeien.
Camille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier en Kevin Roger, Frankrijk 2015, zonder dialoog, 6'

Dunder
Het wilde, grappige monstertje Bulder houdt een sneeuwbalgevecht met zijn beste vriendin Modika. Als de stille Lex Modika uitnodigt om sneeuwvlokjes te bestuderen, wordt Bulder jaloers. Op zijn eentje ontdekt Bulder dan een mysterieuze grot met een spectaculair geheim. Hij verzint een geniepig plan om Modikas aandacht terug te winnen, maar daar zou hij wel eens spijt van kunnen krijgen..
Endre Skandfer, Noorwegen 2016, zonder dialoog, 10' - PREMIÈRE

The Marathon Diary
De mythische marathon door Lapland wordt gelopen door dieren, mensen en monsters. Het jong meisje Altijd Laatst loopt ook mee, maar er zijn veel afleidingen en onverwachte gebeurtenissen. Ze ontdekt dat de marathon niet draait om winnen of verliezen, maar dat je nog het meeste kans loopt om jezelf te verliezen.
Hanne Berkaak, Noorwegen 2015, zonder dialoog, 7' - PREMIÈRE

Frozen Fun
De speelse pinguïn houdt van de winter, maar zijn vriendjes de olifant en de neushoorn hebben het veel te koud. Als hij ze maar kon overtuigen dat een sneeuwbalgevecht echt dolle pret kan zijn..
Verena Fels, Duitsland 2015, zonder dialoog, 4' - PREMIÈRE

Flight
Het inspirerende verhaal van een pinguïn die de wetten van de natuur wil breken door te vliegen. Na verschillende tegenslagen ontdekt hij echter iets dat nog wonderbaarlijker is.
Georgi Zahariev, Bulgarije 2016, zonder dialoog, 6' - PREMIÈRE

Vanaf 5 jaar

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

An Inconvenient Sequel

Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Elf jaar na 'An Incovenient Truth' maakt Al Gore opnieuw een film in zijn strijd tegen de klimaatopwarming. Gratis vertoning i.s.m. de Open Milieuraad. Met inleiding door Steven Van Praet
Tickets

Dunkirk

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Christopher Nolan voert een 're-enactment' op van de grootscheepse redding van zo'n 400.000 soldaten uit Duinkerke eind mei 1940. Spannend en indrukwekkend: een wow ervaring voor het grote scherm.
Tickets

Happy End

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Michael Haneke's nieuwste prent over een welgestelde familie in een landhuis in Calais. Met naast Isabelle Huppert ook een schitterende Laura Verlinden
Tickets