Film Familie Seizoen 2017-2018

In deze kortfilmcompilatie beleven verschillende dieren de allergekste sneeuwpret.

Hey Deer!
Hert houdt het graag netjes, dus moet hij de sneeuw voor zijn huisje ruimen. Gelukkig kan hij nog genieten van een lekkere kop warme chocolademelk. Tijdens de nacht zijn er mysterieuze aardbevingen, waardoor Hert elke ochtend weer opnieuw moet beginnen. Wat veroorzaakt de nachtelijke lawines?
Örs Bàrczy, Hongarije 2015, zonder dialoog, 6'

First Snow
In dit sprookje wordt een klein egeltje onverwachts wakker tijdens zijn winterslaap. De nieuwsgierige egel kruipt uit zijn holletje om te kijken naar de wondermooie sterrenhemel. Maar Egel valt in slaap, en de nacht brengt veel sneeuwval. ’s Ochtends zijn de paden die Egel kent allemaal ondergesneeuwd en moet hij een gevaarlijk avontuur beginnen om zijn holletje terug te vinden. Onderweg ontmoet hij de enge Vissen, de hongerige Vos en de grote Adelaar. Zal de kleine Egel thuis geraken?
Lenka Ivančíková, Tsjechië 2015, zonder dialoog, 14'

The short story of a fox and a mouse
Een eenzame vos jaagt op een muis in een ondergesneeuwde vlakte, maar hun relatie verandert wanneer twee uilen zich in de jacht komen bemoeien.
Camille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier en Kevin Roger, Frankrijk 2015, zonder dialoog, 6'

Dunder
Het wilde, grappige monstertje Bulder houdt een sneeuwbalgevecht met zijn beste vriendin Modika. Als de stille Lex Modika uitnodigt om sneeuwvlokjes te bestuderen, wordt Bulder jaloers. Op zijn eentje ontdekt Bulder dan een mysterieuze grot met een spectaculair geheim. Hij verzint een geniepig plan om Modikas aandacht terug te winnen, maar daar zou hij wel eens spijt van kunnen krijgen..
Endre Skandfer, Noorwegen 2016, zonder dialoog, 10' - PREMIÈRE

The Marathon Diary
De mythische marathon door Lapland wordt gelopen door dieren, mensen en monsters. Het jong meisje Altijd Laatst loopt ook mee, maar er zijn veel afleidingen en onverwachte gebeurtenissen. Ze ontdekt dat de marathon niet draait om winnen of verliezen, maar dat je nog het meeste kans loopt om jezelf te verliezen.
Hanne Berkaak, Noorwegen 2015, zonder dialoog, 7' - PREMIÈRE

Frozen Fun
De speelse pinguïn houdt van de winter, maar zijn vriendjes de olifant en de neushoorn hebben het veel te koud. Als hij ze maar kon overtuigen dat een sneeuwbalgevecht echt dolle pret kan zijn..
Verena Fels, Duitsland 2015, zonder dialoog, 4' - PREMIÈRE

Flight
Het inspirerende verhaal van een pinguïn die de wetten van de natuur wil breken door te vliegen. Na verschillende tegenslagen ontdekt hij echter iets dat nog wonderbaarlijker is.
Georgi Zahariev, Bulgarije 2016, zonder dialoog, 6' - PREMIÈRE

Vanaf 5 jaar

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

I Am Not Your Negro

Film op maandag

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Expo / Museumcultuur Seizoen 2017-2018
In deze Belgische coproductie vertrekt Raoul Peck van een tekst van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren ‘60 verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.
Tickets

The Square

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
Het comfortabele bestaan van museumcurator Christian wordt volledig op zijn kop gezet als hij op straat van zijn portemonnee beroofd wordt en vervolgens de ene slechte beslissing na de andere neemt. Winnaar van de Gouden Palm Cannes 2017.
Tickets

In the Fade

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2017-2018
In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in 2013 in Duitsland. De film won de award voor Beste Buitenlandse film op de Golden Globes.
Tickets