Podium 2019-2020 Podium Muziek


Op het nieuwe album 'Messages of Cheer & Comfort' toont Sioen als nooit tevoren dat hij de ambacht voor het songschrijven meester is. Het gevoel voor melodie, de zin voor avontuurlijke (strijkers)arrangementen en de eerlijkheid in zijn teksten resulteert in edele composities. Troostende en bemoedigende liederen, zonder kunstmatige ingrepen. Recht uit het hart.

Na projecten als 'Sioen plays Graceland' met Zuid-Afrikaanse muzikanten en 'Distortion, a hymne to liberty' met Dirk Brossé en Jef Neve, en zijn passage in 'Liefde Voor Muziek', keert Sioen terug naar de plaats waar hij zich als componist het beste thuisvoelt: achter de piano. Daar waar zijn klassieke muzikale achtergrond zich mengt met pop en rock tot een eigenzinnige stijl.

Omringd door een fantastische groep muzikanten uit Belgische topbands als Hydrogen Sea, Raketkanon, (ex)Hooverphonic, (ex)Arsenal & The Colorist Orchestra vermengt Sioen op dit concert oud gekend repertoire (Cruisin', No Conspiracy At All, Hope For This Land, ...) met nieuwe songs, of beter: 'Messages of Cheer & Comfort'.

Eerder te horen in Seoul, nu bij ons.

Met:
Frederik Sioen: piano, gitaar & lead vocal
Pieter De Wilde: drum & percussie
PJ Seaux: basgitaar
Jan Roelkens: keys
Tom Goethals: gitaar

& Sun Sun Sun Orchestra: 
Jeroen Baert: viool
Karen Speltincx: viool
Karel Coninx: altviool
Seraphine Stragier: cello 

Samen met vi.be ging Sioen op zoek naar lokale, jonge, talentvolle groepen om zijn voorprogramma's te verzorgen. Voor Cc Strombeek is de keuze gevallen op Bel-Air. Bel-Air is de band rond Mien Heyvaert, Rik Vonckx en Anton De Wolf.
Eigenzinnig, vlammend, de controverse niet schuwend en immer KLAAR VOOR
DE JOB. Hun blikveld ligt tussen The Smiths, New Order, The Stone Roses,
Talking Heads en LCD Soundsystem en ze laten zich maar wat graag in dat hokje

steken.

i.s.m. Cc De Factorij

Sioen - Little Girl

Sioen - Cruisin'