JEF Film Familie Seizoen 2017-2018

JEF, hét jeugdfilmfestival dat traditiegetrouw in de krokusvakantie Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk onveilig maakt, slaat zijn vleugels uit! Drie dagen lang is het festival nu ook te gast in Cultuurcentrum Strombeek. Met films, gesprekken met makers, een optreden, workshops en audiovisuele installaties!

Cansu is 13 en rapper. Haar rapnaam is Si-G. Ze droomt van roem maar heeft nooit geloofd dat ze met rappen iets zou kunnen bereiken. Ze deelt een klein appartement met haar vader en zus in Molenbeek en heeft het moeilijk op school. Wanneer de Brusselse rapper Omar-G samen met haar een nummer wil maken, komt haar droom onverwacht dichterbij.

Si-G wordt vertoond in een compilatie met twee andere documentaires over jongeren die muziek gebruiken als uitlaatklep: Merna in de spotlight en Rocknrollertjes

Si-G werkt nog steeds aan nieuwe nummers. Na de film brengt ze twee nieuwe nummers om te tonen hoe ze geëvolueerd is sinds de opnames. Si-G en regisseur Frederike Migom beantwoorden aansluitend graag alle vragen over de documentaire.

Doorlopend tijdens het festival zijn er verschillende audiovisuele installaties.

Kom voordelig naar het JEF-festival met de JEF-festival filmstrip. Koop deze strip HIER en reserveer hiermee tot maximum 6 kaarten voor 28,5€!Bekijk de trailer