Podium 2020-2021 Podium Theater


‘A Separation’ is een voorstelling van Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Btissame Bourrich en Mokhallad Rasem, onder de vleugels van tg STAN, in coproductie met d e t h e a t e r m a k e r. 

De voorstelling heeft als belangrijkste uitgangspunt de Iraanse film ‘A Separation’ van Asghar Farhadi, die in 2011 onder andere met een Oscar, Gouden Beer, César en Golden Globe werd bekroond. 


'U kunt niet voor elk klein probleem een scheiding aanvragen.'

'Klein?  Mijn probleem is niet klein.
Het gaat hier om mijn dochter.'

'Het is ook zijn dochter.
Hij heeft ook rechten.
Ik ben hier de rechter en ik vind dat uw probleem klein is.
Hier tekenen alstublieft en tot ziens.'


Eerste beeld: een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk?

We zien vijf spelers die gestalte proberen te geven aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst.
Een menselijk verhaal over schuld en onschuld. Een universeel verhaal zonder helden.
Over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk.
Over fouten maken.
Over vergeven.
Over kind zijn.
Over vrouw zijn.
Over man zijn.
Over oud en hulpeloos zijn.
Binnen een systeem van onderdrukking en censuur.

Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen?
En waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?


van en met
Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Btissame Bourrich en Mokhallad Rasem | concept en tekstbewerking Scarlet Tummers | artistiek advies Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen | scenografie en lichtontwerp Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning | kostuums Fauve Ryckebusch | productie tg STAN | coproductie d e t h e a t e r m a k e r

www.stan.be


Scarlet Tummers / tg STAN 

tg STAN zal de komende jaren investeren in het werk van een aantal jonge makers en spelers. Op die manier wil het gezelschap hun jarenlange ervaring als theatercollectief delen met en doorgeven aan een nieuwe generatie theatermakers. STAN biedt hen een artistiek klankbord: tijdens het maakproces is er een voortdurende dialoog met de drie kernleden van tg STAN.  Daarnaast wordt er ook voor de nodige financiële, administratieve, technische en productionele ondersteuning gezorgd.

In het seizoen 2020-2021 nodigt STAN Scarlet Tummers uit om een eigen creatie te maken. Scarlet was eerder al betrokken bij ‘De Kersentuin’, een STAN-productie die in 2015 in première ging en nog steeds op het repertoire staat. Verder was Scarlet ook te gast in producties van o.a. De Warme Winkel, Wunderbaum, KVS, Simon De Vos en Fabrice Murgia en maakte ze tot 2017 deel uit van het gezelschap le Mouton Noir. 

Scarlet Tummers brengt voor ‘A Separation’ een uiteenlopende mix van spelers/makers bijeen. Samen met Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Btissame Bourrich en Mokhallad Rasem plaatst ze het plot van de gelijknamige, veelvuldig bekroonde Iraanse film in hun respectievelijke leefwerelden. Waar botsen de verhaallijnen met hun persoonlijke hier en nu’s?

Gerelateerde events

Locke

Cie Cecilia

| Westrand Dilbeek
Podium 2020-2021 Podium Theater
Ivan Locke vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij rechts af te slaan waar hij normaal links moet. Tom Vermeir, Koen De Graeve spelen dit hartverscheurende verhaal op een live soundtrack van o.a. Johannes Verschaeve.