Theater Podium Podium 2018-2019

VOORSTELLING IN WESTRAND

Een man verdwaalt in zijn dromen en weet niet meer wie of wat hij is. Hij ontmoet daarbij een alwetende Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden, die min of meer fungeert als zijn gids. Een Faust voor een wereld van groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten.

Huismuzikant Rudy Trouvé wil al vele jaren een 'theaterfilm' maken. In Simon Allemeersch vindt hij een ideale kompaan om 2D-filmmateriaal (zelfgemaakte animatiefilms) via projectietechnieken te vertalen naar 3D-omgevingen. Allemeersch & Trouvé schrijven het verhaal, een motie van wantrouwen tegen het leven zelf, en exploreren daarbij 'de logica van de onlogica'.

Rudy Trouvé is het meest gekend als zanger en gitarist bij bands als dEUS, Kiss my Jazz, Dead Man Ray, The Love Substitutees. Hij maakte muziek bij voorstellingen van Braakland/ZheBilding en later Het nieuwstedelijk, o.a. voor 'Dwaallicht', 'Hebzucht' en 'Hitler is dood'. Maar Rudy is ook een gediplomeerd kunstenaar die tekent, schildert en animatiefilms maakt. Hij leerde Simon Allemeersch kennen via het project Rabot 4-358, waarvoor hij muziek aanleverde. Simon is kunstenaar en theatermaker die deel uitmaakt van het collectief Lucinda Ra. In 2006 won hij de prijs voor Jong Theater op Theater Aan Zee en werkte mee aan 'Het fantastische leven van de heilige Sint Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen', een voorstelling die geselecteerd werd voor theaterfestival en Circuit X en bekroond werd met de Roel Verniersprijs.

Tekst, regie, film: Rudy Trouvé & Simon Allemeersch
Muziek: Rudy Trouvé, Elko Blijweert & Mauro Pawlowski
Livemuziek: Blijweert & Mauro
Spel: Pieter Genard (live) & Warre Borgmans (video)


Gerelateerde events

Total Reset

Anke Jochems

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Een vrouw die telkens weer op dezelfde mannen valt, is klaar om haar patronen te doorbreken. Een muzikaal en woordelijk onderzoek naar blinde vlekken, mentale schema’s en noodlottige scenario’s. Het resultaat is zowel grappig als bizar, naar de strot grijpend en eerlijk.
Tickets

Zolang hij niet zichzelve kent

Josse De Pauw / Koenraad Tinel / Spectra

| CC Strombeek - Schouwburg
Muziek Klassiek Theater Beeld Podium Podium 2018-2019
Koenraad Tinel tekent levend en wel het verhaal van Narcissus, begeleid en gekaderd door de nieuwe muziek die Frederik Neyrinck componeerde bij deze voorstelling, uitgevoerd door SPECTRA. Josse De Pauw vertelt het verhaal van Narcissus op het ritme van Tinels penseel en gedragen door de muziek.
Tickets