Theater Podium Podium 2018-2019

VOORSTELLING IN WESTRAND

Een man verdwaalt in zijn dromen en weet niet meer wie of wat hij is. Hij ontmoet daarbij een alwetende Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden, die min of meer fungeert als zijn gids. Een Faust voor een wereld van groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten.

Huismuzikant Rudy Trouvé wil al vele jaren een 'theaterfilm' maken. In Simon Allemeersch vindt hij een ideale kompaan om 2D-filmmateriaal (zelfgemaakte animatiefilms) via projectietechnieken te vertalen naar 3D-omgevingen. Allemeersch & Trouvé schrijven het verhaal, een motie van wantrouwen tegen het leven zelf, en exploreren daarbij 'de logica van de onlogica'.

Rudy Trouvé is het meest gekend als zanger en gitarist bij bands als dEUS, Kiss my Jazz, Dead Man Ray, The Love Substitutees. Hij maakte muziek bij voorstellingen van Braakland/ZheBilding en later Het nieuwstedelijk, o.a. voor 'Dwaallicht', 'Hebzucht' en 'Hitler is dood'. Maar Rudy is ook een gediplomeerd kunstenaar die tekent, schildert en animatiefilms maakt. Hij leerde Simon Allemeersch kennen via het project Rabot 4-358, waarvoor hij muziek aanleverde. Simon is kunstenaar en theatermaker die deel uitmaakt van het collectief Lucinda Ra. In 2006 won hij de prijs voor Jong Theater op Theater Aan Zee en werkte mee aan 'Het fantastische leven van de heilige Sint Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen', een voorstelling die geselecteerd werd voor theaterfestival en Circuit X en bekroond werd met de Roel Verniersprijs.

Tekst, regie, film: Rudy Trouvé & Simon Allemeersch
Muziek: Rudy Trouvé, Elko Blijweert & Mauro Pawlowski
Livemuziek: Blijweert & Mauro
Spel: Pieter Genard (live) & Warre Borgmans (video)


Gerelateerde events

Braempraat

Dimitri Leue / Baar vzw

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Een ode aan één van de grootste architecten en redenaars van ons land met fotografie, architectuur, muziek en redenaarstalent.
Tickets