Ga verder naar de inhoud
interactief expobezoek LO hero
Scholen Lager Onderwijs

Workshop: (inter)actief expobezoek

Data

Volgens afspraak

inschrijven

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€6 per leerling

Duur

2 lesuren

Extra

max. 30 leerlingen per rondleiding

Beeldende kunst
1e, 2e en 3e graad LO

Kunst ervaren leer je best als je ook dingen zelf mag doen. Door anders te kijken, vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan via actieve opdrachten, dagen we kinderen uit om een eigen mening te vormen, over kunst en de samenleving.

De tentoonstellingen worden georganiseerd binnen een dynamisch cultuurcentrum waar kunst, cultuur en educatie elkaar op een unieke manier ontmoeten. In het kielzog van een progressieve tentoonstellingshistoriek, profileert Cc Strombeek zich als een genereuze vrijplaats voor gevarieerde producties van lokale tot internationale jonge en gevestigde kunstenaars. Cc Strombeek heeft bovendien een performante residentie voor kunstenaars met De School van Gaasbeek en treedt op als actieve initiator bij kunstintegratieprojecten in de publieke ruimte. Cultuurcentrum Strombeek vormt zo een vrije plek waar leerlingen kunst van hedendaagse kunstenaars ontdekken.

Michael Dean

Michael Dean is een Engelse kunstenaar die met taal speelt. Tekens, woorden, herinneringen of verhalen die in hem opkomen, pent hij neer en vertaalt hij naar beelden die speelse figuurlijke vormen krijgen. Door de uitnodigende opstelling en het gebruik van industriële, arme en alledaagse materialen, zoals beton, MDF, hangsloten, geverfde boeken van zijn geschriften, afdrukken van handen... geeft hij steeds een persoonlijke toets aan zijn werk.

Door de speelsheid die de kunstenaar in zijn kunstwerken en performances verwerkt, krijgen kinderen een inkijk in zijn werk en persoonlijk leven. Deze inspirerende werken geven ongetwijfeld ideeën om ook zelf iets ludieks te creëren tijdens het (inter)actief expobezoek.

Mogelijke data
tussen 22.10 en 15.12.21
op di, wo en do: van 9u30 tot 11u30 of van 13u tot 15u

Ontdek meer

Workshop: De Makers
Scholen Lager Onderwijs

Workshop: De Makers

ma 8.11.21 - do 30.06.22
Op school
Info & tickets