Ga verder naar de inhoud
De Makers hero image
Scholen Lager Onderwijs

Workshop: De Makers

Data

ma 7.11.22 - wo 28.06.23 | 09u

Locatie

Op school

Tickets

€140 per klasgroep

Duur

2 lesuren

Extra

Volgens afspraak

max. 28 leerlingen

Beeldende workshop op school
1e, 2e en 3e graad

Gelieve voor deze workshop in te schrijven via schoolprogrammatie@ccstrombeek.be

‘De Makers’ is een beeldende kunstkoffer die de verbeelding en zelfstandigheid van kinderen aanwakkert en inspireert om zelf iets groots of kleins te maken rond kunst, architectuur en cyanotypie (*).
De educatieve medewerkster van de Ateliers Beeldende Kunsten van Cc Strombeek komt met deze kunstkoffer naar jullie school en geeft een beeldende workshop in de klas.

Aan de hand van inspirerende beelden van bouwwerken en kunstwerken die je in een museum, exporuimte, op een projectiescherm, bij een kunstenaar thuis of gewoon op straat kan tegenkomen, ontdekken kinderen hoe fotografische afdrukken op een eenvoudige manier en zonder camera of lens ontstaan.

  • Cyanotype of blauwdruk is een oud fotografisch proces waarmee je beelden kan kopiëren. Het werd vroeger gebruikt om op een goedkope wijze bouwplannen en ontwerpen in meervoud te maken. Als resultaat krijg je een typisch blauwe prent. De techniek is makkelijk, de resultaten zijn prachtig en als je nauwkeurig werkt, kan je een blauwdruk maken in een licht verduisterd lokaal (onder een Uv-lichtbron of stralende zon).

Mogelijke data: Vanaf november tot eind juni, op dinsdag of donderdag
Locatie: op school in een lokaal dat verduisterd kan worden, of (na overleg) in het beeldend atelier De Piereman van Cc Strombeek

Ontdek meer

Spreken is zilver, zwijgen is goud
Scholen Lager Onderwijs

Spreken is zilver, zwijgen is goud

(inter)actief expobezoek

di 25.10.22 - di 13.12.22
Cc Strombeek
Info & tickets