Ga verder naar de inhoud
Softies clarahermans hero
Scholen Lager Onderwijs

Project: Softies.

fABULEUS

Data

do 28.10.21 | 13u30
(optievoorstelling om 10u30)

inschrijven

Locatie

GC De Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Tickets

€10 (prikkelmoment + voorstelling + workshop)

Duur

50'

Extra

max. 220 leerlingen

Project Spa Bruis+
Dans / Theater / Acrobatie / Circus
1ste graad LO

Softies is een dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel, waarin ze gevaar opzoeken en tegelijk gevaarlijk dicht bij elkaar komen. Het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Softies doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.

Hanna Mampuys is acrobate, circusmaakster en choreografe. Ze richtte in 2013 het circuscollectief Deux Sans Trois op waarmee ze enkele jaren toerde in binnen- en buitenland met de voorstelling TYPO.

“Acrobatie is de circustak met de spannendste mogelijkheden, zeker in combinatie met dans. In
Softies bundelt circuschoreograaf Hanna Mampuys het beste van beide werelden. Softies is woordloos, maar wonderrijk.” Filip Tielens, De Standaard

Creatie: Hanna Mampuys l Spel: Agustina Ballester, Leon Börgens en Piet Van Dycke l Dramaturgie: Marie Peeters l Productie fABULEUS

Softies overview1
Softies overview2

Het project omvat - naast de voorstelling zelf - ook een prikkelmoment vooraf en een workshop nadien.

Prikkelmoment

Het prikkelmoment is een kant-en-klaar pakket waarmee je als leerkracht aan de slag gaat enkele dagen vóór de voorstelling. Ongeveer een week vooraf wordt de prikkelkoffer geleverd op school. Daarin zit een gedetailleerde handleiding en het nodige materiaal. We maken de koffer op maat van de voorstelling. We bekijken welke zaken belangrijk zijn bij de voorbereiding. Is het interessant om het thema uit de voorstelling te raken? Zijn er aspecten uit de voorstelling die we best op voorhand verduidelijken? Speelt muziek of decor een belangrijke rol? Afhankelijk hiervan kiezen we een methodiek om mee aan de slag te gaan: speelse opdrachten, crea-activiteiten, klasgesprekken...
Ons doel? Leerlingen warm maken voor en voorbereiden op de voorstelling Softies waarnaar ze komen kijken.

aantal: per klasgroep
timing: enkele dagen voordat de klas naar de voorstelling komt kijken.
duur: 1 lesuur (50 min)
locatie: in de klas

Workshop met circus, acrobatie en dans

In deze actieve workshop, ontwikkeld en gegeven door Bamm!, in overleg met maker en dansers van Softies, ondervinden de kinderen aan den lijve hoe de voorstelling aansluit bij hun eigen leefwereld.
Tijdens deze workshop laten we ons inspireren door de voorstelling en gaan we zelf aan de slag met acrobatie. Vechten, springen, duiken en elkaar opvangen. We zoeken de gevaren op, maar ook de tederheid en de kwetsbaarheid.

aantal: per klasgroep
timing: tijdens een van de dagen volgend op de voorstelling
duur: 2 lesuren
locatie: op school

Dit project kadert in de projectwerking SPA BRUIS+, een intens samenwerkingsverband tussen 6 CC's en GC's uit de noordrand, met dank aan IGS Noordrand voor de financiële ondersteuning.

Ontdek meer

Wiplala
Scholen Lager Onderwijs

Wiplala

ma 20.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Mijn moeder is een gorilla
Scholen Lager Onderwijs

Mijn moeder is een gorilla

di 31.05.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
WARS
Scholen Lager Onderwijs

WARS

Theater Tal en Thee

di 29.03.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets