Ga verder naar de inhoud
Interactief expobezoek SO hero
Scholen Secundair Onderwijs

Workshop: (inter)actief expobezoek

Data

Data op aanvraag

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€6 per leerling

Duur

90'

Beeldende kunst
1e, 2e en 3e graad SO

Door anders te kijken, vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan, dagen we jongeren uit om een eigen mening te vormen, over kunst en de samenleving.

De tentoonstellingen worden georganiseerd binnen een dynamisch cultuurcentrum waar kunst, cultuur en educatie elkaar op een unieke manier ontmoeten. In het kielzog van een progressieve tentoonstellingshistoriek, profileert Cc Strombeek zich als een genereuze vrijplaats voor gevarieerde producties van lokale tot internationale jonge en gevestigde kunstenaars. Cc Strombeek heeft bovendien een performante residentie voor kunstenaars met De School van Gaasbeek en treedt op als actieve initiator bij kunstintegratieprojecten in de publieke ruimte. Cultuurcentrum Strombeek vormt zo een vrije plek waar leerlingen kunst van hedendaagse kunstenaars ontdekken.

Michael Dean SO overview

Michael Dean

Michael Dean is een Engelse kunstenaar die met taal speelt. Tekens, woorden, herinneringen of verhalen die in hem opkomen, pent hij neer en vertaalt hij naar beelden die speelse figuurlijke vormen krijgen. Door de uitnodigende opstelling en het gebruik van industriële, arme en alledaagse materialen, zoals beton, MDF, hangsloten, geverfde boeken van zijn geschriften, afdrukken van handen... geeft hij steeds een persoonlijke toets aan zijn werk.

Door de speelsheid die de kunstenaar in zijn kunstwerken en performances verwerkt, krijgt men een inkijk in zijn werk en persoonlijk leven. Deze inspirerende werken geven ongetwijfeld ideeën om ook zelf aan de slag te gaan.

Bezoek aan expo + discussie/praatgroep

Thema’s: taal, tekst, woorden in de kunst

Rondleiding SO 1
Rondleiding SO 2

Ontdek meer

Filmeducatie: Framing in beeld
Scholen Secundair Onderwijs

Filmeducatie: Framing in beeld

vr 1.10.21 - do 31.03.22
Op school
Info & tickets
Grand Theft Audio 3.0.
Scholen Secundair Onderwijs

Grand Theft Audio 3.0.

DJ Bobby Ewing

di 26.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Een Jihad van Liefde
Scholen Secundair Onderwijs

Een Jihad van Liefde

Rataplan - Amara Reta & Rashif El Kaoui

di 15.02.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets