Ga verder naar de inhoud
Expoworkshop LO Het paradijs
Scholen Lager Onderwijs

Het paradijs en de zondebok

(inter)actief expobezoek

Data

di 5.11.24 - do 23.01.25
Inschrijven

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€6 per leerling

Duur

2 lesuren

Extra

max. 30 leerlingen per rondleiding

volgens afspraak (geef voorkeurdata door bij inschrijving)

Beeldende expoworkshop
1e, 2e en 3e graad

Kunst ervaren leer je best als je ook dingen zelf mag uitproberen. Door anders te kijken, vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan via actieve opdrachten, dagen we kinderen uit om een eigen mening te vormen, over kunst en de samenleving.

Het expo-aanbod van Cultuurcentrum Strombeek, bestaat uit spraakmakende tentoonstellingen en toont werk van befaamde nationale en internationale hedendaagse kunstenaars en beginnende kunstenaars. Cultuurcentrum Strombeek vormt zo een vrije plek waar leerlingen kunst en de soms vreemde ideeën en beeldtaal van kunstenaars kunnen ontdekken.

Expo met/door Elen Braga

Elen Braga The Obstacle 2024 klein

Elen Braga is een Braziliaanse beeldende kunstenares die in België woont en werkt. De kunstwerken die ze maakt kunnen verschillende vormen aannemen. Ze daagt zichzelf tekens uit om nieuwe materialen en technieken te bedenken en gebruiken.

In haar werken verwerkt ze vaak mythologische en religieuze verhalen uit het verleden en denkt ze na over hoe die eeuwenoude verhalen verder leven of een invloed hebben op de dag van vandaag.

Tijdens de tentoonstelling denkt ze op een ludieke manier na over de betekenis van het hiernamaals, de hemel, de zondebok en de hel en hoe die met elkaar verbonden zijn. Zo vraagt ze zich af: Hoe ziet het paradijs er volgens jou uit en waar is dat dan? Beleef je weleens een hels moment?
Heel bijzonder aan de tentoonstelling is dat de kunstenaar niet alleen haar eigen verhaal vertelt, maar ook op zoek gaat naar hoe jij, je klas, je omgeving en de maatschappij hierover denken. Zo wenst ze andere meningen en betekenissen over verhalen te verzamelen.
Wat is voor jou het paradijs? En wat is een zondebok?

Mogelijke data:
vanaf di 5.11.24 t/m do 23.01.25
op di, wo en do van 9u30 tot 11u30
of op di en do van 13u tot 15u

Ontdek meer

Workshop: De Makers
Scholen Lager Onderwijs

Workshop: De Makers

di 5.11.24 - di 24.06.25
Op school
Info & tickets
Workshop: Lam van Jan
Scholen Lager Onderwijs

Workshop: Lam van Jan

di 4.02.25 - di 24.06.25
Op school
Info & tickets