Ga verder naar de inhoud
Dounia hero image
Scholen Lager Onderwijs

Project Dounia B.

hetpaleis & MartHa!tentatief / Bart Van Nuffelen

Data

di 9.05.22 | 13u30
(optievoorstelling om 9u30)

inschrijven

Tickets

€10 (prikkelmoment + voorstelling + workshop)

Duur

65'

Extra

max. 200 leerlingen

Project Spa Bruis+
Theater / Dans / Animatiefilm
3e graad

Dounia woont met haar papa en broers in een hoge toren aan de rand van de stad. Ze heeft ‘cool’ voor twee en plannen voor drie. En vandaag spreekt ze jullie toe. Want ze heeft iets belangrijks te vertellen. Praten doet ze op haar eigen manier. Zoals ze alles doet op háár manier. Klinkt het niet dan botst het maar. Ook goed! Ze is hier om gehoord te worden…

Dounia B. is de opvolger van Bart Van Nuffelens succesproductie Dinska Bronska. Opnieuw een spannend duel tussen een actrice en een animatiefilm. Opnieuw een monoloog in onaffe taal. Maar vooral opnieuw het meeslepend verhaal van een hedendaagse heldin, gespeeld door de wonderlijke actrice Evgenia Brendes.

Spel Evgenia Brendes l Animatie en beeldregie Remy M. Ndow l Tekst en Regie Bart Van Nuffelen l Montage Tim Clement l Decor Erki De Vries l Muziek Milco Geryl en Jazz Maeson, Faisal Chatar l Animatie Tom Metdepenningen

Dounia overview1
Dounia overview2

Het project omvat - naast de voorstelling zelf - ook een prikkelmoment vooraf en een workshop nadien.

Prikkelmoment

Dounia B. is een straatwijze multimediale voorstelling over een meisje, een hedendaagse heldin, zoals er in elke klas wel eentje te vinden is. Een meisje dat met volle goesting in het leven staat, maar niet altijd juist begrepen wordt. In het prikkelmoment werken we rond verschillende facetten van de voorstelling zoals animatiefilm, straattaal, een gewone dag en smoezen verzinnen.

aantal: per klasgroep
timing: enkele dagen voordat de klas naar de voorstelling komt kijken
duur: 1 lesuur (50 min)
locatie: in de klas

Workshop

Ken je de uitdrukkingen challaz, tfoe en loesoe? Dounia B. gebruikt ze elke dag. In de workshop duiken de leerlingen in Dounia’s wereld en zetten ze hun ideeën om in tekst, beeld en beweging. Ze gaan met hun fantasie aan de slag en verzinnen een nieuwe straattaal, dansen met hun schaduw of rappen een eigen ochtendritueel. De workshops worden uitgewerkt en begeleid door jeugdtheaterhuis hetpaleis uit Antwerpen, de plek waar deze voorstelling werd gecreëerd.

aantal: per klasgroep
timing: tijdens een van de dagen volgend op de voorstelling
duur: 2 lesuren
locatie: op school

Dit project kadert in de projectwerking SPA BRUIS+, een intens samenwerkingsverband tussen 6 CC's en GC's uit de noordrand, met dank aan IGS Noordrand voor de financiële ondersteuning.

Ontdek meer

Er is eens...
Scholen Lager Onderwijs

Er is eens...

Theater Tieret

ma 27.09.21
GC De Zandloper
Info & tickets
Op de vlucht
Scholen Lager Onderwijs

Op de vlucht

ma 21.03.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Wolfwalkers
Scholen Lager Onderwijs

Wolfwalkers

ma 8.11.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets