Ga verder naar de inhoud
Alles wat je moet weten c Lies Borgers
Scholen Secundair Onderwijs

Alles wat je moet weten

Fernand

Data

vr 11.10.24 | 13u30
Inschrijven

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€10 per leerling

Duur

75'

Extra

max. 200 leerlingen

vr 11.10 om 13u30
(optievoorstelling om 10u30)

De do’s en don’ts van de middelbare schooltijd in 75 minuten.

Hoe onderhandel je met je ouders zodat plots alle deuren opengaan?
Hoe verover je de liefde van je leven?
Welke tips en tricks heb je wél nodig om de wereld aan te kunnen?

Na Niet echt, wel waar (een ode aan het theater) en Onzin voor gevorderden (een ode aan de wetenschap) brengt Fernand met hun nieuwe 'coming of age'-voorstelling Alles wat je moet weten een ode aan de meest verwarrende jaren van het leven: de puberjaren. Het wordt een ode aan de verbinding. Verbinding tussen pubers. Tussen pubers en hun ouders, leraars. Verbinding tussen Fernand en het publiek.

Fernand stelt zich als doel leerlingen van de eerste graad te verleiden tot het medium theater. Met een flitsend toegankelijke maar doordachte vorm van theater maakt ze kwalitatieve schoolvoorstellingen voor 12+.

In Alles wat je moet weten filtert Fernand de grote verhalen uit alle bagger en bezorgt de leerlingen een landkaart voor het puberleven. Speciaal voor hen lijst Fernand op welke zaken er écht toe doen. Ze leren hen in 75 minuten de do’s en don’ts van de middelbare schooltijd.

Creatie en spel Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Alicia Andries en Tuur Van Boxem | Creatie en regie Steven Beersmans | Muziek Thijs Boyen | Met dank aan DeFIGURANTEN, CC De Steiger, Cultuurhuis Merelbeke, CC MUZE, deRuimte, De MET, fABULEUS, hetpaleis, 30CC en Lucas Heytens

Thema’s: identiteit, worstelen met het zelfbeeld / anders zijn, vooroordelen, vriendschap en liefde (verliefdheid), opgroeien, puberteit, conflicthantering (ouders / leerkrachten), gezin en familie

Extra

Het project omvat - naast de voorstelling zelf - ook een verdiepende theatersessie en een nagesprek (op aanvraag door de school) ontwikkeld en begeleid door Els Bruynseels.

  • Duur: 100 minuten
  • Locatie: op school (op vraag kan dit plaatsvinden in Cc Strombeek)
  • In klasverband (groep van max. 26 lln)
  • Deze sessie duurt 2 aansluitende lesuren en vindt in de we(e)k(en) aansluitend op de voorstelling en op school plaats. De data worden in overleg met de school bepaald (de precieze data kunnen desgewenst reeds in september afgesproken worden).


Hoe ga jij om met die vervelende ‘nee’ van je ouders op een vraag om iets te mogen?
Hoe kan je de situatie beïnvloeden en alsnog een ‘ja’ verkrijgen?
Hoe gedraag je je zo dat mensen je ‘leuk’ vinden en werkt dit bij iedereen hetzelfde?
Waar heb jij een handleiding voor nodig en is dit te ‘oefenen’?

Na de voorstelling Alles wat je moet weten duiken de leerlingen zelf in een aantal (theatrale) situaties om te zoeken naar welke manieren van reageren het meest gewenste resultaat geven. Hoe ga je het aan met je ouders, leerkrachten of vrienden? Is daar een andere strategie voor nodig?

De leerlingen kunnen het aan den lijve ondervinden door verschillende improvisatie-opdrachten om zo een eigen survivalgids te maken om de jungle van de middelbare school te trotseren.

Els Bruynseels studeerde af aan de Toneelacademie van Maastricht als theatermaker & docent en werkt momenteel aan de Academie voor Woord & Muziek te Sint-Agatha-Berchem. Els geeft workshops in het kader van De Brede School en in partnership met Vaartkapoen, CC Dilbeek, CC Asse en Cc Strombeek. Verder is zij ook verbonden aan Theater Tartaar & Wisper.

Alles wat je moet weten 14 c Lies Borgers Scènefoto
Alles wat je moet weten 9 c Lies Borgers Scènefoto

Ontdek meer

Hamlet Hamletsson
Scholen Secundair Onderwijs

Hamlet Hamletsson

Compagnie Lodewijk Louis

di 19.11.24
Cc Strombeek
Info & tickets
Beyond the edge
Scholen Secundair Onderwijs

Beyond the edge

fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse Cultuurcentra / Piet Van Dycke

do 6.02.25
Cc Strombeek
Info & tickets
Beraber
Scholen Secundair Onderwijs

Beraber

di 7.01.25
Cc Strombeek
Info & tickets