Ga verder naar de inhoud

Beste directie,
Beste leerkracht,

Elk kind, hoe jong ook, heeft recht op kunst en cultuur. Het verrijkt de leefomgeving van kinderen, zorgt voor verbondenheid, vormt een drijvende kracht voor hun ontwikkeling en draagt bij aan hun welbevinden en betrokkenheid.

Met een nieuw gezamenlijk cultuuraanbod van GC de Zandloper en Cc Strombeek (= Tweetakt) willen we de verbeeldingskracht van kinderen blijven prikkelen en hen stimuleren om hun eigen toekomst vorm te geven.

Aanbod voor het schooljaar 2022-2023:

  • NIEUW: pARTkoer - kunsttrajecten opgebouwd uit 4 kunsteducatieve modules: een podiumvoorstelling, een workshop op school, een Doe-Denk-Ding en een kunstkoffer. Voor elke graad van het lager onderwijs staat 1 discipline centraal doorheen het volledige schooljaar. In 2022-2023 nemen we de disciplines Dans (1e graad), Theater (2e graad) en STEAM (3e graad) op. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de Vlaamse Overheid.
  • Podiumvoorstellingen in Cc Strombeek en GC de Zandloper
  • Kwalitatieve filmvertoningen
  • Speelse (inter)actieve expoworkshops in Cc Strombeek en beeldende workshops DE MAKERS op school.


Inschrijven?

  • Scholen uit Grimbergen en Wemmel kunnen vanaf 1 juni (8u) inschrijven; andere scholen vanaf 8 juni (8u).
  • Ga naar de activiteit waarvoor je wil inschrijven en vul het inschrijvingsformulier in. (De knop ‘inschrijven’ is zichtbaar vanaf 1 juni om 8u.) Op diezelfde activiteitenpagina’s kan je tevens trailers van de voorstellingen terugvinden.

Tip:
Selecteer met de filterknoppen voor kleuter of lager onderwijs (links onderaan) zo krijg je enkel het aanbod voor jullie leerlingen te zien.


We staan met alle plezier ter beschikking om jullie telefonisch of via een videochat meer uitleg te geven over dit scholenaanbod.
Aarzel niet om ons hierover te contacteren!

We hopen ook in het schooljaar 22-23 met z’n allen samen te genieten van theater, film en andere creatieve activiteiten en verder te werken aan het cultureel bewustzijn van kinderen in deze steeds veranderende maatschappij.


Warme groeten,
Evi en Eef