Theater Podium Seizoen 2017-2018

Gedachten buitelen over elkaar heen in deze intieme solo van theatermaakster Dounia Mahammed. Dounia gebruikt taal als medium om op scène te wankelen en te bevragen. Haar afstudeervoorstelling 'Salut Copain' (2015) is een vurige poging om via het absurde iets reëels te raken.

Het is een vertelling over het kleine alledaagse, die overgaat in een bijna apocalyptische beschrijving van een verbrokkelende wereld. Een monoloog die eigenlijk een dialoog wil zijn. De tekst die ze schreef, is een ontmoeting tussen de geest van Daniil Charms, Paul Auster en Dounia zelf.

"Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij."

Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere.
Over zoeken naar verbinding tussen de dingen.
Over samen zijn of samen niet zijn.
Een voorstelling van gedachten.
Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

 

Tekst, spel, regie: Dounia Mahammed | coaching: Tine Van Aerschot | geïnspireerd door/ teksten van: Daniil Charms, Paul Auster, Jozef van de Berg e.a. | Engelse vertaling: Hannes Dereere, Dounia Mahammed | Franse vertaling: Jérôme Michez.

Met dank aan: wpZimmer, Gouvernement, KASK, Griet Boddez, Simon D'Huyvetter, Seppe Decubber, Anjana Dierckx, Brecht Vermeersch, Mira Bryssinck, Silke Huysmans, Wannes Gyselinck, Simon Allemeersch.

Bekijk het interview naar aanleiding van de BILL Awards

Gerelateerde events

Sue me Modderfokker

SKaGEN/Mathijs F Scheepers

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Na ‘Survival of the Fittest’ en ‘Garmisch-Partenkirchen’ kruipt Mathijs F Scheepers met grote graagte wederom solo op de planken, bijgestaan door muzikant Tim Clément. Met ‘SUE ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak.
Tickets

King Lear

Toneelgroep Maastricht

| Westrand - Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
Niet te missen klassieker, bol van gekonkel, verraad, onrecht, verderf en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Met Dirk Roofthooft, Huub Stapel e.a.
Tickets

Pieter Embrechts

A Street Concert*** Gezongen Portretten op Doek

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Muziek Theater Podium Podium 2018-2019
Pieter Embrechts interviewde zijn buren in de Turnhoutsebaan (Antwerpen). Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen verteld worden via songs en filmische portretten. Een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.
Tickets