Theater Podium Seizoen 2017-2018

Gedachten buitelen over elkaar heen in deze intieme solo van theatermaakster Dounia Mahammed. Dounia gebruikt taal als medium om op scène te wankelen en te bevragen. Haar afstudeervoorstelling 'Salut Copain' (2015) is een vurige poging om via het absurde iets reëels te raken.

Het is een vertelling over het kleine alledaagse, die overgaat in een bijna apocalyptische beschrijving van een verbrokkelende wereld. Een monoloog die eigenlijk een dialoog wil zijn. De tekst die ze schreef, is een ontmoeting tussen de geest van Daniil Charms, Paul Auster en Dounia zelf.

"Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij."

Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere.
Over zoeken naar verbinding tussen de dingen.
Over samen zijn of samen niet zijn.
Een voorstelling van gedachten.
Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

 

Tekst, spel, regie: Dounia Mahammed | coaching: Tine Van Aerschot | geïnspireerd door/ teksten van: Daniil Charms, Paul Auster, Jozef van de Berg e.a. | Engelse vertaling: Hannes Dereere, Dounia Mahammed | Franse vertaling: Jérôme Michez.

Met dank aan: wpZimmer, Gouvernement, KASK, Griet Boddez, Simon D'Huyvetter, Seppe Decubber, Anjana Dierckx, Brecht Vermeersch, Mira Bryssinck, Silke Huysmans, Wannes Gyselinck, Simon Allemeersch.

Bekijk het interview naar aanleiding van de BILL Awards

Gerelateerde events

Nachtasiel

Theater Antigone

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Gorki's 115 jaar oud portret van verschoppelingen, zwervers en asocialen, dat nog niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Raven Ruëll maakt een intens sociaal drama met 14 Nederlandstalige en Franstalige spelers, met o.a. Tania Van der Sanden, David Dermez en Jos Verbist. LAATSTE VOORSTELLING!
Tickets

Adela en Helena

Lomme - Verbeke - Milsdochter

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Drie topactrices maken de odyssee van Adela en Helena tot ontroerend toneel, gebaseerd op echte levensverhalen, op tekst van Kris Van Steenberge.
Tickets

Avondrood

Lize Spit, Elise Caluwaerts, Kim Van den Brempt

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Een nieuwe tekst van Lize Spit en de Vier letzte Lieder van Richard Strauss zijn de herfstige ingrediënten voor deze romantische literair-muzikale voorstelling.
Tickets