Theater Podium Seizoen 2017-2018

Gedachten buitelen over elkaar heen in deze intieme solo van theatermaakster Dounia Mahammed. Dounia gebruikt taal als medium om op scène te wankelen en te bevragen. Haar afstudeervoorstelling 'Salut Copain' (2015) is een vurige poging om via het absurde iets reëels te raken.

Het is een vertelling over het kleine alledaagse, die overgaat in een bijna apocalyptische beschrijving van een verbrokkelende wereld. Een monoloog die eigenlijk een dialoog wil zijn. De tekst die ze schreef, is een ontmoeting tussen de geest van Daniil Charms, Paul Auster en Dounia zelf.

"Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij."

Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere.
Over zoeken naar verbinding tussen de dingen.
Over samen zijn of samen niet zijn.
Een voorstelling van gedachten.
Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

 

Tekst, spel, regie: Dounia Mahammed | coaching: Tine Van Aerschot | geïnspireerd door/ teksten van: Daniil Charms, Paul Auster, Jozef van de Berg e.a. | Engelse vertaling: Hannes Dereere, Dounia Mahammed | Franse vertaling: Jérôme Michez.

Met dank aan: wpZimmer, Gouvernement, KASK, Griet Boddez, Simon D'Huyvetter, Seppe Decubber, Anjana Dierckx, Brecht Vermeersch, Mira Bryssinck, Silke Huysmans, Wannes Gyselinck, Simon Allemeersch.

Bekijk het interview naar aanleiding van de BILL Awards

Gerelateerde events

King Lear

Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis / Simon De Vos

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Een hedendaagse Shakespeare-tragedie over ijdele machthebbers, grote idealen, persoonlijk belang, trouw en verraad.
Tickets

Marx

Stefaan Van Brabandt & Johan Heldenbergh

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Johan Heldenbergh speelt Karl Marx en houdt een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.
Tickets

Een ontgoocheling

het nieuwstedelijk

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Na de theaterversie van 'Het dwaallicht' in 2010 puurt Adriaan Van Aken opnieuw een muziektheatervoorstelling uit het werk van Willem Elsschot. Jurgen Delnaet neemt ons mee in de wereld van Kareltje De Keizer. Een innemende vertelling vol melancholische én feestelijke muzikale passages.
Tickets